Ziggo en UPC zijn volledig samen

13 april 2015 door in Ziggo.

ziggo en upcDe fusie van Ziggo en UPC is een feit. Vanaf vandaag voegen zij hun diensten definitief samen en opereren ze als één bedrijf. Dat gebeurt onder de naam Ziggo. Met het samengaan zijn nieuwe pakketten en exclusieve mobiele abonnementen gepresenteerd.

Problemen bij fusie
De laatste maanden stonden in het teken van de fusie en dat ging niet zonder slag of stoot. Zo ging het samengevoegen van de netwerken niet vlekkeloos: veel consumenten klaagden over problemen en deze werden lang niet allemaal opgelost.

Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond, die zo’n drieduizend Ziggo-klanten ondervroeg. Zo moesten Ziggo-klanten hun televisienetwerk opnieuw instellen. Zo’n veertig procent van de klanten dienden daadwerkelijk een klacht in en een vierde van de problemen werd niet goed opgelost.

Fusie hotspots
Door de fusie van de hotspots worden er nu landelijk zo’n twee miljoen hotspots aangeboden. Daaronder zijn veel modems van de klanten tegelijkertijd een wifi-hotspot zodat er landelijk veel wifi-netwerken te bieden zijn. De fusie is nog niet afgerond, dat moet op 17 april gebeuren. Tot die tijd kan het wifi-netwerk instabiel aandoen.

Diensten
De tv-diensten (Replay TV en My Prime) en de Horizon Mediabox van UPC worden nu dus ook door Ziggo geleverd. Nieuwe klanten kunnen daar vanaf vandaag gebruik van maken. De bestaande klanten die hun abonnement vernieuwen kunnen daar ook voor kiezen.

Met de Horizon Mediabox kun je tot zeven dagen na de uitzending een programma terugkijken. Ook kun je programma’s vanaf het begin laten starten, ook al ben je te laat om je televisie aan te drukken. Met de Horizon Go-app wordt dit terugkijken ook mogelijk op je smartphone of tablet. Deze is beschikbaar voor Android en iOS.

Daarnaast worden vandaag ook nieuwe pakketten van het nieuwe Ziggo gepresenteerd. Connect & Play Start, Connect & Play Complete en Connext en Play Max. En is het mogelijk om nu los of juist samengesteld gebruik te maken van televisie, bellen of internet.

Pakketten

– Het goedkoopste pakket kost 45,95 euro per maand en deze biedt vast bellen, 40 Mbps downloadsnelheid en 4 Mbps uploadsnelheid. Daarmee komen 60 zenders beschikbaar en daarvan zijn 27 in HD

– Het middelste abonnement kost 59,95 euro per maand. Deze biedt vast bellen, en 120 Mbps downloadsnelheid en 12 Mbps uploadsnelheid. Daarbij zijn ook 60 zenders beschikbaar waarvan 27 in HD en toegang tot de Horizon Mediabox, Replay TV en My Prime

– Het duurste, premium abonnement kost 73,95 euro per maand. Deze biedt vast bellen, 200 Mbps downloadsnelheid en 20 Mbps uploadsnelheid. Daarbij zijn zo’n 115 zenders beschikbaar waarvan 38 in HD. Ook krijg je toegang tot de Horizon Mediabox, Replay TV en My Prime.

Nieuwe mobiele abonnementen
Ziggo biedt haar klanten ook nieuwe, exclusieve abonnementen aan. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van het 3G-netwerk van Vodafone. Van 4G is nog geen sprake.

– Voldoende-pakket: 9 euro per maand, 200 MB data, 75 belminuten, 75 sms’jes.

– Ruim-pakket: 15 euro per maand, 1 gigabyte data, 300 belminuten, 300 sms’jes.

– Enorm-pakket: 30 euro per maand, 3 gigabyte data, onbeperkt bellen en sms’en.

2 reacties op "Ziggo en UPC zijn volledig samen"

Odermatt A.H. schreef op 19 oktober 2015 om 17:51

Graag info over de kosten van bellen naar EU landen en het best daarbij horende abonnement. Simlock vrij.

Ruud Kok schreef op 26 oktober 2015 om 10:18

@Albert: Voor meer informatie over de goedkoopste tarieven voor bellen naar EU landen verwijs ik je graag door naar ons onderzoek over de tarieven voor bellen in het buitenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Grotere databundels KPN: van MB’s naar GB’s

Mobiel internet is hot, sms'en raakt uit de tijd. Dat weet KPN ook. En daarom introduceert de provider per 2 februari...

Sluiten