Een sim only abonnement is een mobiel abonnement waarbij je geen nieuwe telefoon ontvangt. Je krijg bij het abonnement dus alleen een nieuwe simkaart, vandaar ook de naam sim only. Deze simkaart plaats je in je huidige mobiele telefoon, waardoor je aanzienlijk goedkoper kunt bellen, SMS’en en internetten.

Voor wie is het geschikt?
Sim only is bedoeld voor mensen die al een toestel hebben en die het jammer of te duur vinden om een nog werkende mobiele telefoon niet meer te gebruiken. Als je bijvoorbeeld nog een goede telefoon hebt of er goedkoop een kan krijgen, dan kan het veel goedkoper zijn om een sim only abonnement te nemen. Een groot voordeel van een sim only abonnement is de enorme hoeveelheid aan providers waaruit je kan kiezen, en je bent ook nog eens voordeliger uit dan met een abonnement met telefoon.

Sim only
Zoals de naam in het Engels al aangeeft krijg je bij een sim only abonnement alleen een simkaart van je provider. Indirect heeft het abonnement wel de eis, dat je al een GSM of smartphone hebt. Het grote voordeel is dat de abonnementen goedkoper zijn dan vergelijkbare telefoonabonnementen. Bij een telefoonabonnement moet je namelijk de smartphone ook nog eens betalen. Je maandlasten zijn een stuk lager als je kiest voor een abonnement met alleen een simkaart.

Hoe werkt het?
Wij raden iedereen aan om eerst het volledige aanbod te vergelijken. Vervolgens sluit je het best passende abonnement af. Je nieuwe provider stuurt jou binnen enkele dagen je simkaart thuis. Nadat je de nieuwe simkaart hebt gekregen, plaats je die in je mobiele telefoon en daarna kun je naar harte lust goedkoop bellen, SMS’en en surfen over het internet. Binnen je bundel uiteraard!

Voordelen van deze abonnementen
Sinds 2017 is sim only alleen maar aantrekkelijker geworden. Eind 2016 werd de ´gratis´ telefoon, die je bij een telefoonabonnement krijg, officieel gezien als lening. Vanaf 1 mei 2017 moeten providers zelfs een financiële check uitvoeren en je registreren bij het Bureau Krediet Registratie, als je een telefoon boven de 250 euro wilt kopen. Je omzeilt dit eenvoudig door een telefoon los te kopen en een voordelig sim only abonnement af te sluiten.

Een ander voordeel van de abonnementen ligt in de hoeveelheid budget aanbieders. Je kunt namelijk goedkope sim only abonnementen afsluiten bij aanbieders als Simyo en Youfone, die gebruik maken van het betrouwbare premium netwerken van KPN.

Sim only is een uitkomst voor iedereen die een nog prima smartphone heeft. Het is toch zonde om een nieuw toestel te kopen als je die helemaal niet nodig hebt. Het leven is al duur genoeg.
TIP: twijfel je over hoe lang telefoon het nog vol houdt, sluit dan een iets duurder contract af voor één jaar of maandelijks opzegbaar.

50Plus-Mobiel sim only
Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Odido sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only