Koopgids Sim Only 2024: jouw keuzehulp

Ruud Kok: Oprichter van Vergelijk Sim OnlyIn onze sim only vergelijker helpen we je uiteraard al jaren bij het vinden van een passend sim only abonnement, maar een persoonlijk advies voor jouw specifieke situatie kan soms nog veel meer helpen. Vandaar dat we voortaan voor enkele veel voorkomende groepen bezoekers een advies op maat gaan geven.

» De incidentele beller
» De doorsnee beller
» De veel-beller
» De die-hard internetter

De incidentele beller

Eisen: bereikbaar zijn en in het geval van nood kunnen bellen.

Sommige mensen maken slechts beperkt gebruik van hun mobiele telefoon. In dat geval is het natuurlijk jammer om een duur toestel met bijbehorende abonnementskosten aan te schaffen. Als je slechts zelden mobiel belt, omdat de vaste telefoon bijvoorbeeld nog prima voldoet, kun je ervoor kiezen om een prepaid simkaart te kopen. Het nadeel van prepaid is wel dat, als je weinig belt, het beltegoed na een tijdje kan verlopen. Je zult periodiek je beltegoed moeten opwaarden en/of gebruiken om te voorkomen dat je wordt verrast door een te laag belsaldo. Daarom zouden wij adviseren om een klein abonnement bij Lebara of Youfone te nemen. Dat kan al vanaf €4.00 voor 150 minuten en 1 GB. Zo hoeft bereikbaar zijn dus echt niet duur te zijn.

Omdat niet iedereen direct voor 2 jaar wil vast zitten aan een abonnement, zijn er ook sim only abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn.

150 minuten
1 GB
4G
24 mnd
€ 4,00
200 minuten
500 MB
5G
24 mnd
€ 4,00

De doorsnee beller

Eisen: ongeveer 200 belminuten, een beetje sms en 2000MB internet.

Bel je iets vaker dan incidenteel, maar ben je nog niet direct een grootverbruiker, dan val je waarschijnlijk in deze groep bellers. De meeste bezoekers op onze website kiezen uiteindelijk een abonnement met tussen de 200 en 300 belminuten. En als je zo nu en dan ook nog eens online wilt met je mobiel, dan is een bundel van 2000MB - mits je buiten je wifi geen online videos kijkt - voor de meeste gebruikers voldoende. Op dit moment hebben bijvoorbeeld Simpel, Youfone, Simyo en Ben hiervoor de scherpste sim only aanbiedingen. En mocht je geen abonnement voor 2 jaar willen afsluiten, dan heeft Simyo een maandelijks opzegbaar alternatief.

onbeperkt bellen
3 GB
4G
24 mnd
€ 6,50
200 minuten
3 GB
5G
24 mnd
€ 7,00
200 minuten
2 GB
4G
24 mnd
€ 7,00
200 minuten
2 GB
4G
24 mnd
€ 7,50

De veel-beller

Eisen: onbeperkt bellen (want dat hoeft anno 2024 helemaal niet meer duur te zijn), en eventueel een aanvullende sms- of internetbundel.

Bel jij de hele dag door? Of het nu privé of zelfs zakelijk is, eigenlijk raak je niet uitgepraat en wil je ongestoord en zonder zorgen blijven bellen. En dan kom je al snel uit op het betrouwbare KPN netwerk, met bijvoorbeeld Simyo, Youfone of KPN zelf. In deze categorie, waarbij de meeste aanbieders al relatief voordelig onbeperkt bellen aanbieden, is Youfone de goedkoopste aanbieder. KPN zelf heeft bijvoorbeeld een bundel voor onbeperkt bellen voor € 18,50 per maand. Bekijk anders ook onze pagina met alle abonnementen voor onbeperkt bellen.

onbeperkt bellen
3 GB
5G
24 mnd
€ 7,50
onbeperkt bellen
2 GB
4G
24 mnd
€ 8,00
onbeperkt bellen
6 GB
5G
24 mnd
€ 18,50

De die-hard internetter

Eisen: weinig belminuten en een zeer ruime internet bundel.

Anno 2024 is de smartphone niet meer weg te denken uit ons leven. En met zo'n smartphone wordt over het algemeen meer op internet gesurft dan daadwerkelijk gebeld. Ben jij ook volledig verknocht aan je mobiel en zit jij hele dagen op Facebook, Instagram, Youtube en het web? Zit jij ook meer online dan dat je belt? Zorg er dan voor dat je hier optimaal van kunt genieten met de ruime internetbundels van o.a. KPN en Odido (voorheen T-Mobile). Bij de meeste providers kun je tevens een 5G bundel afsluiten voor nog sneller internet.

En kan het voor jou echt niet genoeg zijn? Kijk dan eens naar het actuele aanbod van sim only met onbeperkt internet.

200 minuten
20 GB
5G
24 mnd
€ 13,50
200 minuten
20 GB
4G
24 mnd
€ 14,00
120 minuten
20 GB
5G
24 mnd
€ 22,50
150 minuten
Onbeperkt
5G
24 mnd
€ 26,50
onbeperkt bellen
Onbeperkt
5G
24 mnd
€ 32,50

Uiteraard hopen we dat bovenstaande koopgids je heeft kunnen helpen bij de keuze voor een passende sim only. Mocht je er echter nog niet uitkomen, aarzel dan niet om contact op te nemen. Met een 1-op-1 advies kunnen we je graag alsnog de juiste weg wijzen. Ook op zoek naar een nieuwe telefoon? Bij onze partner Telefoon.nl kan je alle populaire telefoons vergelijken.

50Plus-Mobiel sim only
Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Odido sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only