Koopgids Sim Only 2019: jouw keuzehulp

Ruud Kok: Oprichter van Vergelijk Sim OnlyIn onze vergelijker helpen we je uiteraard al jaren bij het vinden van een passend sim only abonnement, maar een persoonlijk advies voor jouw specifieke situatie kan soms nog veel meer helpen. Vandaar dat we voortaan voor enkele veel voorkomende groepen bezoekers een advies op maat gaan geven.

» De incidentele beller
» De doorsnee beller
» De veel-beller
» De die-hard internetter

De incidentele beller

Eisen: bereikbaar zijn en in het geval van nood kunnen bellen.

Sommige mensen maken slechts beperkt gebruik van hun mobiele telefoon. In dat geval is het natuurlijk jammer om een duur toestel met bijbehorende abonnementskosten aan te schaffen. Als je slechts zelden mobiel belt, omdat de vaste telefoon bijvoorbeeld nog prima voldoet, kun je ervoor kiezen om een prepaid simkaart te kopen. Het nadeel van prepaid is wel dat, als je weinig belt, het beltegoed na een tijdje kan verlopen. Je zult periodiek je beltegoed moeten opwaarden en/of gebruiken om te voorkomen dat je wordt verrast door een te laag belsaldo. Daarom zouden wij adviseren om een klein abonnement van Ben te nemen. Dat kan al vanaf €6,50 voor 250 min/sms. Bovendien staat Ben bekend om zijn uitstekende klantenservice.

Omdat niet iedereen direct voor 2 jaar wil vast zitten aan een abonnement, heeft Ben ook een sim only aanbieding voor 1 maand.

Ben
Ben weinig 250 min/sms min/sms
€ 6,50 p/m
24 mnd
» info & bestel
Ben
Ben weinig 250 min/sms min/sms
€ 7,50 p/m
1 mnd
» info & bestel

De doorsnee beller

Eisen: ongeveer 200 belminuten, een beetje sms en 500MB internet.

Bel je iets vaker dan incidenteel, maar ben je nog niet direct een grootverbruiker, dan val je waarschijnlijk in deze groep bellers. De meeste bezoekers op onze website kiezen uiteindelijk een abonnement met tussen de 200 en 300 belminuten. En als je zo nu en dan ook nog eens online wilt met je mobiel, dan is een bundel van 500MB - mits je geen of beperkt gebruik maakt van Youtube - voor de meeste gebruikers voldoende. Op dit moment hebben Ben en Tele2 hiervoor de scherpste aanbiedingen. En mocht je geen abonnement voor 2 jaar willen afsluiten, dan heeft Simyo een goed alternatief.

Ben
300 min/sms min/sms + 500 MB
€ 7,50 p/m
24 mnd
» info & bestel
Tele2
onbeperkt bellen/sms min/sms + 1000 MB
€ 12,00 p/m
24 mnd
» info & bestel
Simyo
300 min/sms min/sms + 1000 MB
€ 11,00 p/m
12 mnd
» info & bestel

De veel-beller

Eisen: meer dan 700 belminuten, en eventueel een aanvullende sms- of internetbundel.

Bel jij de hele dag door? Of het nu privé of zelfs zakelijk is, eigenlijk raak je niet uitgepraat en wil je ongestoord en zonder zorgen blijven bellen. En dan kom je al snel uit op het betrouwbare KPN netwerk, met bijvoorbeeld Simyo, Youfone of KPN zelf. In deze categorie, waarbij de meeste aanbieders al relatief voordelig onbeperkt bellen aanbieden, is Youfone de goedkoopste aanbieder. KPN zelf heeft bijvoorbeeld een bundel voor onbeperkt bellen voor €15,00 per maand. Bekijk anders ook onze pagina met alle abonnementen voor onbeperkt bellen.

Simyo
onbeperkt bellen/sms min/sms
€ 11,00 p/m
12 mnd
» info & bestel
Youfone
onbeperkt bellen/sms min/sms
€ 8,00 p/m
24 mnd
» info & bestel
KPN
onbeperkt bellen/sms min/sms
€ 15,00 p/m
24 mnd
» info & bestel

De die-hard internetter

Eisen: weinig belminuten en een zeer ruime internet bundel.

Anno 2019 is de smartphone niet meer weg te denken uit ons leven. En met zo'n smartphone wordt over het algemeen meer op internet gesurft dan daadwerkelijk gebeld. Ben jij ook volledig verknocht aan je mobiel en zit jij hele dagen op Facebook, Twitter, Youtube en het web? Zit jij ook meer online dan dat je belt? Zorg er dan voor dat je hier optimaal van kunt genieten met de ruime internetbundels van o.a. KPN, Tele2 en T-Mobile. Bij de meeste providers kun je tevens een 4G bundel afsluiten voor nog sneller internet.

KPN
150 min/sms min/sms + 5 GB
€ 21,50 p/m
24 mnd
» info & bestel
Tele2
200 min/sms min/sms + 7 GB
€ 14,00 p/m
24 mnd
» info & bestel
T-Mobile
120 min + onbeperkt sms min + onbeperkt sms + 10 GB
€ 22,50 p/m
24 mnd
» info & bestel

Uiteraard hopen we dat bovenstaande koopgids je heeft kunnen helpen bij de keuze voor een passende sim only. Mocht je er echter nog niet uitkomen, aarzel dan niet om contact op te nemen. Met een 1-op-1 advies kunnen we je graag alsnog de juiste weg wijzen.