Ja, je kunt je telefoonnummer altijd meenemen naar een andere provider. Sinds 1 maart 2008 heb je standaard het recht om je telefoonnummer te behouden. Dat betekent dat je in alle gevallen je nummer mee kunt nemen naar je nieuw af te sluiten abonnement. Voor dit nummerbehoud mogen ook geen kosten in rekening worden gebracht.

Dit kun je doen door bij het afsluiten van het nieuwe abonnement aan te geven dat je nummerbehoud wilt, en welk nummer je wenst te behouden. Let op! Zeg nooit je bestaande contract op voordat je bent overgestapt, want dan loop je als nog kans je nummer kwijt te raken. Altijd eerst een nieuw abonnement bestellen, met nummerbehoud.

Het is ook mogelijk om van een bestaande prepaid simkaart het telefoonnummer over te nemen. Ook dan sluit je een abonnement af en geef je aan nummerbehoud te wensen. In deze gevallen zal je bestaande simkaart op het moment dat je nieuwe abonnement in gaat, komen te vervallen. Zorg er dus voor dat je beltegoed voor die tijd op is, anders zal ook dit beltegoed komen te vervallen.

50Plus-Mobiel sim only
Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Odido sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only