Top 10 bespaartips

Besparen op je mobiele abonnementMet een sim only abonnement ben je natuurlijk al veel goedkoper uit dan met een regulier mobiel abonnement. Maar we blijven Nederlanders, en het kan dus altijd goedkoper. Wij bij Vergelijk Sim Only hebben het tot onze missie verheven om onze bezoekers zo veel mogelijk te helpen om kosten te besparen. Vandaar dat we onderstaande bespaartips voor je hebben verzameld. Doe er je voordeel mee!

1. Neem een ruime bundel

Het klinkt wellicht tegenstrijdig om kosten te besparen door niet de goedkoopste bundel te nemen. Maar als je een iets ruimere bundel neemt, scheelt dat enorm in de kosten wanneer je af en toe eens iets meer belt. De minuten die je incidenteel buiten de bundel gebruikt zijn namelijk veel duurder dan wanneer je structureel een net iets ruimere bundel neemt.

2. Let op hoe je je berichten verstuurt

Tegenwoordig kun je gratis berichten versturen via WhatsApp en andere sociale media. Op die manier gaat dat niet ten koste van je bel/sms bundel en kun je die gewoon volledig opmaken met bellen.
Als je toch gebruik maakt van sms, hou er dan rekening mee dat deze worden afgerekend per 160 tekens. Verstuur je bijvoorbeeld een sms’je van 180 tekens, dan betaal je 2 sms’jes.

3. Schakel roaming uit

Mobiel internet in het buitenland kan de nodige kosten met zich meebrengen. Dit kun je voorkomen door de optie (data)roaming uit te schakelen. Zolang de optie is uitgeschakeld kun je in het buitenland geen gebruik maken van internet en loopt de rekening niet op zonder dat je het door hebt. Als je dan wel even internet nodig hebt, kun je roaming natuurlijk zonder problemen even inschakelen.

4. Neem een langer contract

Als je geen waarde hecht aan de flexibiliteit van een maandelijks opzegbaar abonnement, dan kun je het beste kiezen voor langer contract. De maandelijkse kosten zijn daarbij veel lager, omdat je dan meestel een flinke extra korting krijgt.

5. Voorkom hoge kosten in het grensgebied

Ben je vaak in een grensgebied? Dan kan je toestel zo maar overschakelen op een buitenlands netwerk. Dit kun je voorkomen door je toestel in te stellen op ‘handmatig netwerk kiezen. Zo blijf je altijd bellen via het netwerk van je eigen provider.

6. Check voordat je op reis gaat welke vakantiebundels je nodig hebt

Vakantie bellenAl je op vakantie gaat, betekent dat natuurlijk niet dat je opeens niet meer online kunt zijn. Anno 2014 hoeft het geen probleem te zijn om ook tijdens je verblijf in het buitenland verbonden met internet te blijven. Veel providers hebben hiervoor speciale vakantiebundels, waarmee je goedkoop online kunt blijven. Maak je hier geen gebruik van, check dan sowieso de tarieven op jouw bestemming.

7. Neem als grootverbruiker onbeperkte bundels

Bel jij echt veel? Overweeg dan ook eens de bundels met onbeperkt bellen. Steeds meer providers bieden onbeperkt bellen aan. Daarmee hoef je nooit meer op te letten hoeveel je belt, en behoren de dure minuten buiten de bundel tot het verleden.

8. Pas ook tussentijds je abonnement aan

Veel sim only abonnementen kunnen tussentijds worden aangepast, daarmee kun je onnodige kosten besparen wanneer je opeens veel meer of minder dan normaal belt.

9. Maak verbinding via WiFi

WifiGebruik thuis en op het werk gebruik van wifi om je databundel te sparen. Sterker nog, ook op steeds meer openbare plekken kun je gebruik maken van WiFi. Lekker onbeperkt online zonder dat het je iets kost.

10. Pas je belbundel aan op het afrekenmodel

Let erop of een provider per seconde of per minuut afrond. Bij het afronden per minuut worden er gemiddeld 30% meer minuten in rekening gebracht. In plaats van 100 minuten heb je dan dus een belbundel van 130 minuten nodig om te voorkomen dat je er overheen gaat.

50Plus-Mobiel sim only
Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Odido sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only