Youfone binnenkort met TV & video on demand platform

24 november 2016 door in Youfone.

YoufoneVandaag maakt Youfone bekend, dat de sim only provider in 2017 TV abonnementen zal aanbieden. In samenwerking met Huawei lanceert de provider in april 2017 een nieuw digitaal platform voor televisie.

Beide bedrijven willen een digitaal platform gaan aanbieden voor live-televisie, apps, games en video on demand. De Nederlandse en Chinese onderneming ondertekenen daartoe morgen een overeenkomst. Het platform zal uiterlijk 1 april 2017 worden gelanceerd.

Youfone en Huawei betreden televisie markt

Het Rotterdamse bedrijf werkt samen met Huawei om de Nederlandse televisie markt te betreden. De Chinees-Nederlandse samenwerking brengt een digitaal platform op de markt voor live tv, games, apps en natuurlijk video on demand. Dat zegt Youfone directeur Valentijn Rensing in een interview met NU.nl.

Huawei heeft al een dergelijk platform ontwikkeld samen met Deutsche Telekom. Het platform is in Duistland al beschikbaar en heet ‘Entertain TV’.

Youfone is in gesprek met Netflix en Amazon voor content binnen het nieuwe platform. De heer Rensing zegt hier wel bij, dat het verkenningsgesprekken betreft in een vroeg stadium.

Youfone tv platform

De planning is, dat het basispakket van het platform van de Rotterdamse provider € 10,- per maand kost. Een vergelijkbaar bedrag met de prijs van concurrerende aanbieders zoals KPN Play en Knippr van T-Mobile.

Abonnees hebben toegang tot twintig zenders via apps, Chromecast en Apple TV. Het programma aanbod bestaat uit NPO en commerciële zenders van SBS en RTL. De programma’s kun je uiterlijk tot een week na de uitzending terugkijken. Er zijn verschillende zenders die je kunt toevoegen voor een kleine maandelijkse verhoging. Abonnees bepalen zelf welke zenders worden toegevoegd.

Het aanbod van Youfone bevat ook een video on demand pakket voor € 2,50 per maand. Abonnees met dit pakket krijgen toegang tot series en films die 60 dagen beschikbaar blijven en daarna worden vervangen door nieuw een aanbod.

Speciale pakketten

Youfone levert ook een uitgebreider pakket, inclusief een settopbox voor thuis. Via deze kast is het platform van Huawei niet alleen te gebruiken voor tv. Er is met de settopbox ruimte voor games, apps en webwinkel functies.

Het nieuwe platform van Youfone richt zich vooral op het tv-product. Maar daarnaast is het mogelijke om vast internet te krijgen van de provider. Dit internet loopt via het KPN netwerk. De prijs voor het tv en internet pakket is waarschijnlijk € 35,- per maand.

De Rotterdamse provider Youfone richt zich op abonnees met de leeftijd van 18 tot 39 jaar. “Zij hebben gewoon hele andere soorten content nodig,” zegt Rensing in het interview. Youfone was tot voor kort alleen een sim only aanbieder. Samen met Huawei is de provider in staat zijn aanbod behoorlijk te vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Vodafone Red & Black abonnees betalen geen roaming

Vanaf maandag 21 november schaft Vodafone de kosten voor roaming af voor nieuwe klanten van de Red en Black abonnementen....

Sluiten