Youfone onbeperkt is goedkoper maar niet onbeperkt

26 juni 2017 door in Youfone.

Youfone 4G onbeperkt is beperktIn navolging van T-Mobile en ook Tele2 heeft voordeel sim only aanbieder Youfone nu ook de keuze uit onbeperkte telefonie. De budget aanbieder geeft je de keuze uit onbeperkt data met enkele minuten of onbeperkt alles. De onbeperktheid wordt door de aanbieder echter al na 15 GB in snelheid flink beperkt.

Budget sim only provider Youfone biedt nu ook onbeperkt internet aan. De voordelige aanbieder gebruikt het netwerk van KPN en levert hiermee een interessant aanbod. In tegenstelling tot de andere Unlimited abonnementen wordt dit abonnement echter wel afgeknepen na 15 GB aan data. Daarna gaat de snelheid namelijk terug naar 64 Kbps. In hoeverre dit abonnement aantrekkelijk te noemen is, dat hangt af van je internetgebruik.

Onbeperkt via budget aanbieder Youfone

Youfone heeft niet alleen beperkte onbeperkte mogelijkheden toegevoegd. Het volledige aanbod van de voordeel sim only aanbieder is gewijzigd. Vorige maand gaf de provider nog Extra data. Die abonnementen zijn nu allemaal gewijzigd en enkele aantrekkelijke aanbiedingen bijgekomen waaronder de nieuwe ‘onbeperkte’ databundel.

Onbeperkt data bundel niet onbeperkt

De meest opvallende uitbreiding van het sim only bundel pakket is de onbeperkte databundel. Je moet echter wel de kleine lettertjes lezen, want de bundel is op basis van Fair Use Policy. Daarmee bedoelt Youfone eigenlijk, dat je per maand maar 15 GB aan data krijgt. Want nadat je 15 GB aan data hebt verbruikt gaat de snelheid automatisch naar 64 Kbps. Het streamen van films of bijvoorbeeld Netflix wordt daarmee een stuk ongemakkelijker. Surfen over internet is uiteraard prima te doen. Het abonnement is op dit moment met bundelkorting net iets duurder dan Unlimited van Tele2. Groot voordeel is wel, dat je jezelf geld kunt besparen door te kiezen voor de 125 min/sms bundel. In dat geval betaal je 22 euro voor de combinatie binnen een 2 jarig sim only abonnement.

Nieuwe sim only aanbod van Youfone

Naast de nieuwe toevoeging van een semi onbeperkt abonnement heeft de voordeel provider het volledige bundelaanbod op de schop gegooid. De drie belminuut keuzes zijn verruimd en lopen van 125, 275 tot onbeperkte bel/sms bundels. Databundels beginnen al bij 1000 MB voor 3 euro tot 3000 MB voor 12 euro op basis van 3G snelheid. Wil je films streamen, dan kies je voor 4G+ en loopt het aanbod van 1750 MB voor 8 euro tot onbeperkt (15 GB) voor 21 euro. Afhankelijk van de keuze krijg je daarbij ook nog eens bundel korting die kan oplopen tot 5 euro van de provider.

Sinds 15 juni wordt ook bij Youfone telefonie in de EU verrekent vanuit je bundel. De budget provider heeft hierin geen extra beperking in aangegeven. Het onbeperkte abonnement geeft dus ook 15 GB snel internet binnen de EU en vervolgens onbeperkt data op 64 Mbps.

Mag een provider een onbeperkt abonnement verkopen dat het al direct beperkt? Wie weet is het een interessante case voor de consumentenbond of de Autoriteit Consument & Markt.

4 reacties op "Youfone onbeperkt is goedkoper maar niet onbeperkt"

Julia Koning schreef op 11 augustus 2017 om 13:04

Wat apart, Maar KPN doet tegenwoordig ook hetzelfde. Zou inderdaad een mooie case zijn voor de consumentenbond!

Ruud Kok schreef op 11 augustus 2017 om 13:40

@Julia: KPN biedt geen onbeperkt internet aan, en claimt dat toch ook niet?

gilberto schreef op 13 november 2017 om 15:52

Ook voor YOUFONE geldt: ONBEPERKT is in mijn ogen ONBEPERKT. Dat in kleine lettertjes nuanceren is in mijn ogen misleidend. Ik ben er in elk geval ingetrapt en kreeg van YOUFONE reeds na 1 gebruiksdag een melding dat ik door de bundel heen zat. Dus zoveel is 15GB dus tegenwoordig ook weer niet. Let wel we gebruiken het op kantoor en daar wordt geen films en muziek geconsumeerd. En dan dit: zit je erdoorheen dan ga je terug naar 64 kb/s …ja u leest het goed! Ik ga dit zeker voorleggen aan de Consumentenbond.

Ruud Kok schreef op 13 november 2017 om 15:59

@Gilberto: Dat zijn we helemaal met je eens. Vandaar dat wij deze bundels in onze vergelijker ook niet als ‘onbeperkt’ benoemen, maar als bundels van 15GB. Precies zoals het is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
KPN beschermt jonge fietsers met een slim slot

In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft KPN een slim fietsslot ontwikkelt. Het slot staat direct in verbinding met...

Sluiten