‘Weer ontslagronde bij KPN’

2 december 2014 door in KPN.

KPNBehalve de vijfhonderd banen die dit jaar verdwijnen bij KPN Zakelijk, lijkt het erop dat nog meer KPN-medewerkers het veld moeten ruimen. Doordat er steeds meer geld binnenkomt voelt het bedrijf zich genoodzaakt om banen te schrappen. Nog niet zo lang geleden is er een tijdelijke directeur aangesteld met een grote, duidelijke opdracht: er moet geld binnenkomen! En dat moet gebeuren met het aanbieden van telefonie en internet aan bedrijven.

Oorzaken

Met de aanstelling van Jesper Eriksen worden grote stappen ondernomen. De omzet blijft maar verminderen en een einde is nog niet in zicht. De hele zakelijke markt is gekrompen, met dank aan de crisis. Een onderdeel van KPN’s diensten is het aanbieden van werkplekken maar die moeten natuurlijk ook gevuld worden. KPN haalt een derde van haar inkomsten uit de zakelijke markt. Het laatste kwartaal was dat 706 miljoen euro, een daling van 10 procent.

Ook kost het nog eens meer geld om nieuwe klanten binnen te halen door de krimpende markt. KPN zei dan ook in haar laatste kwartaalbericht dat er aanvullende kostenbesparingen zouden worden doorgevoerd om de druk op de omzet te compenseren.

Liberty Global en Ziggo

Nu ook nog eens bekend wordt dat Vodafone aan het bieden is op Liberty Global (moederbedrijf van UPC) wordt het er niet bepaald rustiger op bij KPN. In haar glorieuze tijden was KPN de enige met een landelijk dekkend en vast mobiel netwerk. Nu Liberty Global onlangs Ziggo heeft overgenomen, is KPN haar unieke positie kwijt.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Simyo wijzigt bel- en databundels

Telecomprovider Simyo voert vanaf 3 december enkele kleine wijzigingen door in zijn bel- en databundels, en introduceert daarnaast ook nog...

Sluiten