Volledige 4G-dekking T-Mobile komt dichterbij

10 september 2014 door in T-Mobile.

T-MobileBen jij een T-Mobile-gebruiker met een 4G-toestel en bivakkeer je nog steeds op het 3G-netwerk? Houd nog even vol! T-Mobile maakte maandag bekend dat het gebruik gaat maken van nieuwe frequenties. Daarmee zal het nieuwe 4G-netwerk eind 2015 landelijk dekkend zal zijn.

Momenteel hebben alleen nog gebruikers uit grote delen van de Randstad profijt van de 4G-dekking. Maar zodra T-Mobile eind 2015 de klus afrondt, heb je ook wat. Het is de bedoeling dat het een hypermodern, snel netwerk wordt.

Meer antennes
Doordat de provider gebruik maakt van een hogere frequentie dan andere telefoonproviders als KPN en Vodafone, is de standaardsnelheid hoger op het 4G-netwerk. Het voordeel van een hogere frequentie is dat data nóg sneller verwerkt kan worden. T-Mobile hoopt hiermee een voorsprong te krijgen op andere providers.

Maar door op een hogere frequentie te gaan zitten, maakt T-Mobile het zichzelf wel lastiger. De dekking per antenne in Nederland ligt wat lager dan bij een lagere frequentie. Daardoor zal de provider voor meer antennes moeten zorgen.

Om er wat meer vaart achter te zetten, gaat T-Mobile in de zomermaanden volgend jaar gebruik maken van de 900 MHz-frequentieband. Die wordt nu vooral gebruikt voor 2G en 3G. Door op een lagere frequentie te gaan zitten, wordt het bereik én de indoor dekking van het 4G-netwerk verbeterd.

LTE Advanced?
Voor sommigen roept het de vraag op of T-Mobile ook gebruik gaat maken van de LTE Advanced, de zogenoemde ‘4G-versneller’. Daarmee zijn downloadsnelheden tot en met 225 Mbit/s haalbaar. Volgens T-Mobile zijn er nog teveel problemen om dit aan te bieden en zou het sowieso al niet kunnen omdat daarbij meerdere frequenties gecombineerd moeten worden. T-Mobile zal alleen de 1800 MHz-band gebruiken.

Drones
Om te voorkomen dat monteuren steeds in een antenne moeten klimmen, onderzoekt T-Mobile of drones ingezet kunnen worden en of dit tijd kan besparen.

Momenteel zijn er al 2000 van de 4800 T-Mobile-antennes omgebouwd voor het 4G-netwerk. Het verbouwen hiervan heeft veel tijd gekost, wat een reden is voor de langzame komst van het 4G-netwerk.

De huidige 4G-dekking van T-Mobile:

T-Mobile 4G

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Haal je Tele2 bestelling op bij Dixons

Blijkbaar waren Tele2-klanten het zat: voortaan geen hele middag meer thuisblijven om te hopen dat er een bestelbusje voor de deur...

Sluiten