10 juli 2017 door in Vodafone

Vodafone past aanbod aanSluit je vanaf vandaag een nieuw sim only abonnement af bij Vodafone, dan kun je tot wel twee keer zoveel data krijgen tegen een iets hogere prijs. De Start abonnementen zijn echter alleen duurder geworden. De Smart abonnementen en Black zijn verwijderd en Red sim only abonnementen hebben veel meer data gekregen.

Vodafone heeft het volledige abonnement aanbod aangepast. De provider volgt daarbij de trend van duurder wordende basis bundels en juist goedkoper wordende grote bundels. In tegenstelling tot de meeste concurrenten zoals Tele2, T-Mobile en KPN biedt de provider geen hele grote databundels. De hoogste bundel is zelfs 5 GB kleiner geworden doordat het Black abonnement is verwijderd.

Nieuwe Vodafone sim only aanbod

Grote databundels worden in verhouding met kleine bundels steeds goedkoper. Een herkenbare trend en over de hele linie lijken de prijzen voor data nu lager te worden in de Telecom. Het was natuurlijk even spannend na de vernieuwde tarieven dankzij Roam Like at Home, maar het blijkt dat de grote databundels over het algemeen goedkoper worden.

Zoek je echter een basis sim only abonnement dan ben je duurder uit. De Start S, M en L bundel van Vodafone stijgen met respectievelijk 50 cent, één euro en drie euro. Het eerste abonnement dat voordeliger is geworden is de nieuwe Start XL bundel. Deze bundel komt in de plaats van het 1,5 GB Smart M bundel. Je krijgt in de nieuwe situatie 2 GB data met 150 belminuten voor hetzelfde bedrag in de maand, 20 euro.

Red no Black

Bijna alle RED abonnementen zijn verdubbeld in hoeveelheid data. Daarbij is de prijs wel iets verhoogd op Red Super na. Het grootste en meest dure Black abonnement is geschrapt. Je kreeg voor 89 euro 25 GB. Red Essential geeft je 3 GB met onbeperkt bellen voor 26 euro. Het Red abonnement is van 5 GB naar 10 GB gegaan en daar betaal je nu 28 euro voor. Terwijl het 25 GB sim only abonnement is verwijderd, werd Red Super bijna verdubbeld naar 20 GB. Het hoogste abonnement kost je 36 euro in de maand.

Kleine bundels versus grote bundels

Het wordt relatief steeds duurder voor mensen die weinig data verbruiken. Zij zien bijna jaarlijks de basis bundels omhoog gaan terwijl de grote data bundels vanaf 3 GB steeds vaker in prijs dalen of juist veel meer data geven voor dezelfde prijs. De nieuwe regels vanuit de EU waardoor het verbruik vanuit de bundel gaat hebben hier tot op heden geen invloed op gehad. We zien namelijk de een na de andere provider de prijzen veelal naar beneden bijstellen.

Non stop gratis extra’s, Quad play

Vodafone klanten die ook geselecteerde Ziggo abonnementen afnemen kunnen Non-stop gratis extra’s krijgen. Het zijn gratis extra’s zoals dubbele databundels en een aantrekkelijke korting van € 5,- op een Red abonnement.

In het persbericht van de provider legt Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt bij VodafoneZiggo, de verhogingen uit: “Met de vernieuwde abonnementen spelen we bewust in op de behoefte aan meer mobiele data bij onze klanten. Van zorgeloos streamen tot videobellen met vrienden, met de nieuwe bundels bieden we onze klanten nog meer vrijheid.

Het gewijzigd Vodafone sim only aanbod is per direct beschikbaar.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only