Vodafone Thuis wordt overgenomen door T-Mobile

4 november 2016 door in T-Mobile en Vodafone.

VodafoneVodafone en T-Mobile Nederland zijn akkoord met de overname van Vodafone Thuis door de Nederlandse dochter van Deutsche Telekom. Met de overname van deze vaste tak van Vodafone komt de fusie tussen Vodafone en Ziggo weer een stapje dichterbij.

Vodafone Thuis heeft circa 150.000 klanten en biedt een aanbod van breedband internet, televisie, en vaste telefonie. T-Mobile krijgt met de overname een sterkere positie in Nederland. Vodafone maakt met de overname langzaam de weg vrij om samen te gaan met Ziggo.

Overname Vodafone Thuis

Vodafone Thuis is de vaste tak van Vodafone. De divisie is actief op de consumentenmarkten biedt vaste telefonie, breedband internet en televisie aan circa 150.000 abonnees. Er werken ongeveer 100 werknemers bij de vaste tak van Vodafone. De daadwerkelijke overname vindt plaats na advies van beide ondernemingsraden van de partijen. Daarnaast moeten de mededingingsautoriteiten met de overname akkoord gaan. Er zijn op dit moment nog geen financiële details vrijgegeven van de transactie.

Overname in lijn met doelstellingen Deutsche Telekom

In mei van dit jaar kondigde T-Mobile en aandeelhouder Deutsche Telekom aan dat het bedrijf de positie in Nederland wilde versterken. Om de commerciële positie te verbeteren vernieuwde T-Mobile zijn strategie. De onderneming streeft naar synergie met de overname van de vaste tak van Vodafone. Met de overname van het vaste tak van Vodafone vergroot T-Mobile zijn ‘triple play’ mogelijkheden.

Vodafone Thuis

Vodafone Thuis is een groeiend onderdeel van Vodafone. Het bedrijf heeft ongeveer 150.000 abonnees waarvan 90% als ‘triple play’ abonnees. Vodafone Thuis heeft een breedband netwerk met landelijke dekking. Met het netwerk sluit ongeveer 80 procent van de Nederlandse bevolking aan op snel vast internet.

Verkoop Vodafone Thuis vanwege joint venture met Ziggo

De reden voor de verkoop van Vodafone Thuis ligt in de toezegging van Vodafone aan de Europese Commissie om zijn vaste tak te verkopen. Vodafone en Liberty Global willen hun Nederlandse activiteiten combineren en hiervoor heeft de Europese Commissie goedkeuring gegeven mist de provider zijn vaste tak verkocht. De verkoop van Vodafone Thuis brengt de joint venture tussen Vodafone en Ziggo dichterbij.

T-Mobile versterkt aandeel Nederlandse markt

De CEO a.i. van T-Mobile Nederland, Martin Knauer, vertelt het volgende over de verwachte overname: “Dit is geweldig nieuws voor de Nederlandse consument en onze organisatie. Dankzij de uitgebreide kennis en ervaring van de Deutsche Telekom Group, zullen we deze nieuw verworven activiteiten op de consumentenmarkt verder innoveren en meer keuzevrijheid bieden aan de Nederlandse consument. Met de overname zal T-Mobile in staat zijn om gecombineerde producten en diensten aan te bieden in Nederland.

Men verwacht dat de transactie tegen het einde van 2016 voltooid kan worden.

4 reacties op "Vodafone Thuis wordt overgenomen door T-Mobile"

Jeffrey Spender schreef op 17 januari 2017 om 15:46

Pardon, maar als ik express klant ben bij Vodafone en ik wordt nu overgenomen door T-Mobile, dan vind ik wel dat ik wordt genaaid door die deal.
Is het niet veel logischer dat ik klant bij Vodafone blijf en dan uiteindelijk bij Ziggo, als ze gaan fuseren???
Of ben ik de enige die dat logisch vind?

Ruud Kok schreef op 17 januari 2017 om 16:09

@Jeffrey: Ik begrijp je verontwaardiging, maar Vodafone is door de ACM verplicht om afstand te doen van zijn ADSL netwerk, juist omdat ze anders met zowel kabel (via Ziggo) als ADSL een te sterke positie zouden krijgen. T-Mobile heeft die activiteiten nu overgenomen, maar ik vermoedt dat dit aan de dienstverlening niet heel veel af zal doen (immers, ADSL is en blijft ADSL, de kabels die daar liggen zijn eigendom van KPN, door wie dat geëxploiteerd wordt maakt voor de verbinding an sich niet veel uit).
Het is dus geen mogelijkheid om met de ADSL verbindingen klant te blijven bij Vodafone, maar het staat je natuurlijk vrij om over te stappen naar Ziggo, nu of in de toekomst.

Jolanda Bekink schreef op 15 augustus 2017 om 20:56

Waarom is mijn abonnement Vodafone thuis overgegaan naar T-Mobile en een andere Vodafone thuis klant in een andere woonplaats is overgegaan naar Ziggo.

Ruud Kok schreef op 16 augustus 2017 om 09:09

@Jolanda: Alle Vodafone Thuis klanten zijn overgenomen door T-Mobile. Ziggo heeft hierin geen rol gespeeld, hetgeen technisch gezien ook niet mogelijk zou zijn, aangezien Ziggo een kabelnetwerk beheert, en T-Mobile de ADSL aansluitingen van Vodafone heeft overgenomen. Het is dus ook niet zo dat er (in delen van het land) Vodafone klanten naar Ziggo zijn overgezet. Het kan natuurlijk wel zijn dat klanten er zelf voor hebben gekozen om die overstap te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Tele2 splitst dataverbruik en bellen in nieuwe bundels

Vandaag introduceert Tele2 nieuwe bundels binnen de abonnementen. De provider biedt abonnees meer keuze in het aantal belminuten gecombineerd met...

Sluiten