Eind 3G netwerk
10 december 2019 door in Vodafone

Groeimeenaar4GVodafone heeft bekend gemaakt dat het op 4 februari 2020 stopt met het 3G netwerk. Vanaf dat moment kun je geen gebruik meer maken van een smartphone met alleen 3G ondersteuning. De frequentie is nodig om te gebruiken voor 4G. Heb je een 3G telefoon, geen nood want je kunt nog altijd bellen via 2G.

De sim only provider wil met het uitschakelen van haar 3G netwerk meet capaciteit benutten voor het snellere en meer stabiele 4G netwerk. In de aankomende weken kunnen klanten overstappen naar 4G. Je hebt in dat geval natuurlijk wel een smartphone nodig met 4G ondersteuning. Naast Vodafone geldt dit natuurlijk ook voor gebruikers met hollandsnieuwe sim only abonnementen.

Waarom 3G uitschakelen?

Wat is de reden om het 3G netwerk uit te schakelen? Met het uitschakelen van het ‘oude’ netwerk houdt de provider meer frequentieruimte over om voor het meer efficiënte 4G netwerk te gebruiken. De Nederlandse telecom gebruikers downloaden steeds meer. Het gemiddeld aantal mobiele MB’s dat iemand per maand gebruikt stijgt al jaren. Daardoor is er meer capaciteit nodig op het 4G netwerk. Vodafone is twee jaar terug al gestart met het informeren van gebruikers over het aanstaande einde van 3G.

Sinds 2017 verkoopt Vodafone ook geen abonnementen meer met telefoons die geen 4G ondersteuning hebben. Daarnaast heeft de provider haar klanten al via verschillende kanalen geïnformeerd over het naderende einde voor 3G.

Moet ik een nieuwe telefoon kopen?

Je hoeft als Vodafone klant in principe geen nieuwe telefoon te kopen. Na 4 februari kunnen gebruikers met een 3G telefoon nog gebruikmaken van het 2G netwerk. Echter, klanten die zo nu en dan internet gebruiken doen er goed aan om wel een nieuw toestel te kopen. Het internetten via 3G is prima, maar via 2G internetten is geen pretje. De snelheid is namelijk veel lager.

Wat heb je nodig voor 4G

Wil je weten of jouw smartphone geschikt is voor 4G dan kun je dat controleren op de pagina van Vodafone. Telefoons van voor 2013 zijn bijna nooit uitgerust met een 4G modem. Toestellen van 2018 tot 2019 zijn op de instap modellen na vrijwel altijd voorzien van een 4G modem. Er zijn echter nog mensen met een oude simkaart met alleen 3G ondersteuning. Deze gebruikers kunnen hun oude simkaart bij Vodafone gratis omwisselen voor een nieuwe 4G simkaart.

Je leest hier meer over op de Groeimeenaar4G website van de sim only aanbieder.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only