10 april 2018 door in Vodafone

Vodafone Operator billingVodafone start met operator billing voor Google Play Store. Hierdoor kunnen klanten van de provider met een Android smartphone vanaf nu apps kopen in de Google Play Store. De afrekenen vindt eenvoudig plaats via de telefoon rekening.

Vodafone is de laatste van de grote vier providers die start met operator billing bij de Google Play Store. Operator billing stelt klanten in staat om apps te kopen via de Play Store en die vervolgens af te rekenen via de maandelijkse factuur van je abonnement. Vanaf nu kunnen Vodafone abonnees naar harte lust apps bestellen via hun sim only abonnement.

Vodafone start met operator billing Play Store

Bij verschillende sim only providers in Nederland kun je apps en games kopen in de Google Play Store en die aankopen kun je vervolgens betalen middels de factuur van het mobiele abonnement. Men noemt dit operator billing en Vodafone biedt deze dienst nu ook aan. Klanten van de provider kunnen vanaf nu ook betalen bij de Google Play Store via hun maandelijkse factuur. In de Google Play store vind je onder ander applicaties, in-app content en games voor het Android besturingssysteem. Het kost je niets extra’s om de betalingen voor apps via je Vodafone abonnement te laten lopen.

App op rekening kopen

Ben je een klant van Vodafone met een Android telefoon en wil je een app of in-app content kopen? Dan kun je vanaf nu in het betaal menu van Google Play Store kiezen voor maandelijkse factuur van Vodafone als methode om te betalen. LET OP, want deze methode is daarna automatisch als standaard betaling ingesteld. Je kunt deze instelling op ieder gewenst moment weer aanpassen.

De kosten voor apps, games of content die je koopt worden in de maandelijkse factuur overzichtelijk verwerkt. Per aankoop geldt een maximaal bedrag van 20 euro. Voor hogere bedragen moeten klanten een andere betalingsmethode kiezen.

Wil je als iPhone bezitter ook gebruik maken van operator billing? Dan kun je helaas alleen bij KPN terecht. De premium provider is vorig jaar als eerste provider gestart met operator billing voor Apple’s App Store.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only