Vodafone laat gebruikers WK kijken via Live TV

13 juni 2014 door in Vodafone.

VodafoneOp de dag dat Oranje zijn eerste wedstrijd tegen huidig wereldkampioen Spanje speelt, maakt Vodafone de 4G-televisiedienst ‘Vodafone Live TV’ voor het grote publiek beschikbaar. De dienst bestond al langer en werd als test aan enkele klanten beschikbaar gesteld. Volgens Vodafone is het nu echter tijd om de functie voor alle gebruikers vrij te geven.

Gratis maand
Bij Vodafone Live TV geeft de provider klanten de mogelijkheid om een maand lang gratis televisie te kijken. Zo kunnen alle WK-wedstrijden kosteloos worden gevolgd, ook als je onderweg bent of geen gebruik kunt maken van Wi-Fi. Na de eerste vrije maand betaal je voor de dienst 7,95 euro. Er kan dan een maand gebruik worden gemaakt van televisie via mobiletv.vodafone.nl. Voor de dienst is vooralsnog geen applicatie beschikbaar, televisie kijken gebeurt uitsluitend via de website.

Kanalen
Via Vodafone Live TV zijn verschillende zenders te bereiken. Door samenwerking met de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) kan er standaard gebruik worden gemaakt van Nederland 1, 2 en 3. Daarnaast zijn ook 24Kitchen, CNN en National Geographic te verkrijgen via de televisiedienst.

De reden dat Vodafone juist nu Live TV voor het grote publiek beschikbaar stelt heeft natuurlijk alles te maken met het wereldkampioenschap voetbal, dat gisteren in Brazilië van start is gegaan. Vanavond speelt Nederland zijn eerste wedstrijd, en Vodafone haakt dan ook perfect in op de oranjegekte. Vodafone Live TV was al voor zo’n 2000 mensen beschikbaar. Vanwege de goede testresultaten en de versnelde aanleg van het 4G-netwerk heeft Vodafone besloten de functie voor iedereen vrij te geven. Vodafone heeft juist gewacht op het 4G-netwerk, omdat het streamen van video’s via 4G veel beter en sneller is dan bij 3G-gebruik. Eerder maakte Vodafone al bekend de snelheid van het 4G-netwerk te willen verdubbelen. Dat zou neerkomen op een datagebruik van maar liefst 200 megabit per seconde. Het streamen van televisiezenders zal hierdoor nog gemakkelijker worden.

KPN
Na de eerste vrije maand kost de Vodafone Live TV 7,95 euro per maand. De dienst is maandelijks opzegbaar, met een opzegtermijn van uiterlijk drie dagen voor de volgende maand ingaat.
Naast Vodafone zijn ook andere providers, waaronder KPN, aan het testen met 4G-televisiediensten. Over de prijs die KPN zal vragen is nog niets naar buiten gekomen en het is ook nog niet bekend welke zenders er beschikbaar zullen worden gesteld.

Vodafone Live TV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Mobiele Telefonie: De cijfers [infographic]

De markt van mobiele telefonie, en dus ook onze sim only sector, is continu in beweging. Nieuwe toestellen, veranderende abonnementsstructuren...

Sluiten