23 juli 2018 door in Vodafone

Vodafone 4G netwerk Noord Zuid lijnDe vier Nederlandse providers, Vodafone, KPN, T-Mobile en Tele2, hebben afgelopen zaterdag het mobiele netwerk in de tunnel van de Amsterdamse Noord Zuid lijn geactiveerd. Noord Zuid lijn reizigers hebben nu optimaal bereik in deze tunnel.

Vodafone, T-Mobile, KPN en Tele2 hebben het netwerk in de lange Nood Zuid lijn tunnel afgelopen zaterdag 21 juli geactiveerd. Het netwerk in die lange tunnel is mogelijk dankzij 194 antenne-installaties en een ringleiding systeem van 11,5 kilometer. Metro reizigers van de Noord Zuid lijn genieten vanaf nu van optimale 2G-, 3G- en ook 4G dekking.

4G in de Noord Zuid lijn

Afgelopen weekend hebben Vodafone, KPN, T-Mobile en Tele2 het nieuwe netwerk in de Noord Zuid lijn geactiveerd. De providers hebben het netwerk in de afgelopen weken uitvoerig getest om storingen te voorkomen op andere netwerken, zoals het C2000-netwerk van hulpdiensten.

Het nieuwe netwerk in de Noord Zuid lijn is een uitstekend voorbeeld van de intensieve samenwerking tussen mobiele providers en het openbaar vervoer. Dankzij het nieuwe 4G netwerk zijn klanten van het openbaar vervoer nu ook onder Amsterdam optimaal bereikbaar. In het afgelopen jaar hebben de vier operators gewerkt aan dekking op een groot aantal stations en tunnels.

Hoe werkt het netwerk in de Noord Zuid lijn metro tunnel

Het bereik in de Amsterdamse Noord Zuid lijn tunnel wordt gerealiseerd door lange coaxkabels. In die coaxkabels zitten kleine gaatjes in de kabelmantel. Dankzij die gaatjes worden mobiel signalen ontvangen en verspreid. Hierdoor hebben reizigers in de tunnel optimaal bereik. De vier providers gebruiken allemaal hetzelfde systeem van zendmasten, antennes en netwerk binnen de tunnel. Het nieuwe systeem verzorgt uitstekende 2G-, 3G- en ook 4G dekking onder de grond.

Vanaf afgelopen zondag kunnen de naar schatting 120.000 dagelijkse metro reizigers genieten van optimaal bereik in de tunnel.

Vodafone

Vodafone is een van de grootste providers in Nederland. De provider heeft een van de snelste 4G netwerken binnen ons land. Sinds het merk samengegaan is met Ziggo kunnen klanten van Ziggo die ook een Vodafone abonnement hebben in aanmerking komen voor aantrekkelijke kortingen, Non Stop Extra’s. Daarbij wordt de datahoeveelheid verdubbelt en krijg je tot 5 euro korting op de factuur.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only