Vodafone Call+: andere manier van bellen

18 september 2015 door in Vodafone.

call+
Vodafone heeft een nieuwe app uitgebracht om mee te bellen. Sinds de opkomst van het datagebruik, nemen de belminuten en sms’jes per abonnee flink af. Met de nieuwe Call+ app hoopt Vodafone dat de klanten van Vodafone weer wat meer met elkaar zullen gaan bellen.

Vodafone Call+

Vodafone hoopt met Call+ het bellen weer opnieuw uit te vinden. Via de Call+ app van Vodafone, kan je tijdens, voor of na het bellen je locatie of een foto doorsturen, aangeven waarom je iemand belt en bijvoorbeeld ook een videostream starten. Als iemand niet opneemt, kan je ook nog een voice of tekst bericht achterlaten, dus een geschreven voicemail.

Het gesprek loopt via het netwerk van de provider, terwijl het delen van foto’s of maken van video’s gebeurt via de internetverbinding (zowel het mobiele netwerk, als via WiFi).

Het is echter wel zo, dat Vodafone de app voor zichzelf houdt. Enkel de gebruikers van Vodafone kunnen deze Call+ app gebruiken, en daarom kan je dus ook alleen maar naar andere Vodafone gebruikers bellen met deze app. Mits zij deze ook gedownload hebben op hun smartphone.

De Vodafone Call+ app werkt op basis van Rich Communication Service (RCS), wat wereldwijde providers opgezet hebben als communicatieplatform, om zo een offensief tegen bijvoorbeeld Whatsapp aan te kunnen gaan. Deze Call+ app is samengegaan met de Whatsapp concurrent van Vodafone, Message+.

De app is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store of App Store, en dus enkel te gebruiken voor klanten van Vodafone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Vodafone verhoogt snelheid 3G internet

Vodafone heeft besloten om de maximale internet snelheid van het 3G network te verhogen voor alle klanten. De maximale download...

Sluiten