5G ready Vodafone Red
17 februari 2020 door in Vodafone

Vodafone 5G ready RedDe Nederlandse providers lopen alvast vooruit op het 5G netwerk. Na T-Mobile introduceert Vodafone ook een 5G ready abonnement. Je kunt het 5G abonnement vanaf maart afsluiten. Vanaf dat moment is er ook meer bekend over het nieuwe abonnement waarbij je als eerste kunt genieten van de absurd hoge 5G snelheden. Je hebt hiervoor wel een telefoon nodig die 5G ondersteunt.

5G is de nieuwe generatie netwerken. Het nieuwe netwerk is nog veel sneller dan het al snelle 4G netwerk. Door 5G worden allerlei nieuwe technieken mogelijk zoals slimme technieken rondom huis (Domotica) en zelf rijdende auto’s. Voor ons als consument betekent het nog sneller internetten en downloaden op je smartphone! Naast T-Mobile introduceert ook Vodafone een 5G ready abonnement. Bij dit 5G abonnement hoort natuurlijk een onbeperkte databundel. Ook die zien we eindelijk verschijnen bij Vodafone. Want vanaf maart kun je eenvoudig een snel een onbeperkt sim only abonnement afsluiten.

Vodafone 5G ready sim only zonder extra kosten

In tegenstelling tot T-Mobile zal Vodafone geen meerkosten rekenen voor het 5G ready abonnement. De premium provider zorgt er zelfs voor dat bestaande Red sim only abonnees automatisch gebruikmaken van 5G. Begin maart 2020 wordt meer duidelijk over deze nieuwe 5G ready abonnementen voor consumenten en zakelijke klanten.

Wat heb je nodig voor 5G?

Om echt gebruik te kunnen maken van 5G heb je drie dingen nodig. Je moet toegang hebben tot een 5G netwerk. Die netwerken verwachten wij echter pas eind 2020 en landelijk dekkend in 2021. Er is een 5G abonnement nodig en natuurlijk een telefoon die 5G ondersteunt. Op dit moment zijn er slechts vier telefoons beschikbaar in Nederland met 5G ondersteuning. De Huawei Mate 20 X 5G en de nieuwste Samsung Galaxy S20 lijn.

Vodafone 5G netwerk

Op de achtergrond is Vodafone al tijden aan het werken aan haar 5G netwerk. Verschillende 5G ready technieken zijn inmiddels geïmplementeerd. Maar voor het daadwerkelijke 5G netwerk moet de provider wachten tot de multiband veiling aan het einde van dit jaar. Daar kan de providers bieden op nieuwe frequenties in de 700, 1400 en 2100 MHz banden. In het voorjaar worden deze frequenties geveild door de Nederlandse overheid.

Nieuw Onbeperkt sim only abonnement

Als laatste provider gaat Vodafone een onbeperkt mobiel data abonnement aanbieden. In 2017 presenteerde T-Mobile al zo’n abonnement en KPN volgde pas in 2019. Vodafone kan met het oog op 5G natuurlijk niet achter blijven. Aankomende maart 2020 begint het merk met onbeperkte sim only abonnementen te verkopen.

Het onbeperkte Vodafone product krijgt dezelfde basis als bij de andere aanbieders. Iedere dag krijg je 5 GB aan data. Wil je meer verbruiken dan kunt je per keer 1 GB gratis aanvullen. Unlimited Vodafone sim only klanten hebben elke maand 25 GB aan mobiele data om te besteden in EU lidstaten. Het is nog onbekend wat het abonnement moet kosten.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only