10 oktober 2018 door in Vodafone

Vodafone verhoogt 4G snelheidVodafone heeft de bandbreedte verhoogd op delen van haar netwerk. In theorie kun je nu een download snelheid halen van 1 Gbps of meer. Daarmee is de premium sim only provider het snelste in Nederland. Uiteraard moet je wel een high end smartphone hebben met ondersteuning voor de nieuwe techniek.

In navolging van T-Mobile gebruikt Vodafone nu ook 4×4 MIMO. Deze nieuwe antenne technologie zorgt ervoor dat de maximale snelheid op het Vodafone 4G netwerk flink wordt verhoogd. Op de delen waar dat mogelijk is kun je nu indrukwekkende snelheden halen. Om hiervan te profiteren heb je wel een telefoon nodig die de nieuwe technologie ondersteunt. Denk daarbij aan de premium toestellen van Samsung, Huawei, Oneplus en LG.

Downloaden met 1 Gbps snelheid

Gebruikers van het Vodafone netwerk kunnen nu nog sneller downloaden. Dankzij een nieuwe netwerktechniek, 4×4 MIMO, kun je op geselecteerde delen van het netwerk razend snel downloaden. De nieuwe technologie zorgt ervoor dat je snelheden van meer dan 1 Gbps aan kunt. Snelheden die niet door iedere telefoon worden ondersteund. De meeste basis 4G telefoons halen maximaal 150 Mbps tot 300 Mbps. Koop je een vlaggenschip zoals de Samsung Galaxy S8 of S9 dan kun je wel die hoge 1 Gbps snelheid aan.

Hoe werkt 4×4 MIMO

De premium sim only aanbieder heeft deze maand bekend gemaakt dat de snelheid op vrijwel het volledige 4G netwerk is verhoogd. In theorie kun je nu vrijwel overal download snelheden halen tot 1 Gbps. Om die extreme snelheden te halen zijn natuurlijk wel ideale omstandigheden nodig.

De techniek die wordt ingezet om die snelheid te bereiken heet carrier aggregatie. 4×4 MIMO is binnen die techniek weer een nieuwe techniek. Middels deze techniek communiceert je smartphone met vier verschillende frequenties van het Vodafone netwerk. De snelheid vanuit die vier frequenties wordt gecombineerd zodat de theoretische snelheid van 1 Gbps of meer mogelijk is.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only