Vodafone 4G breidt uit

4 juni 2014 door in Vodafone.

Vodafone 4GVodafone maakt mobiel internet via zijn 4G-netwerk ook beschikbaar voor prepaidklanten en voor gebruikers van hybride abonnementen. Daarnaast wordt het ook mogelijk om in maar liefst 18 andere landen gebruik te maken van het nieuwste mobiele netwerk. Dat heeft de provider in een persbericht bekendgemaakt.

Prepaidklanten en gebruikers van hybride abonnementen kunnen maandelijks er voor kiezen om toegang te kopen tot het snelle netwerk. De tarieven zijn niet gelijk aan elkaar. Als prepaidklant kost 4G zo’n vijf euro per maand. Voor de hybride-klanten de helft: slechts 2,50 euro. De 4G-bundels kunnen in combinatie met standaard belbundels worden gebruikt.

Snelheid
De snelheid waar de prepaidgebruikers en de hybride abonnementhouders gebruik van gaan maken is niet hetzelfde als voor klanten met een ‘normaal’ abonnement. De normale maximumsnelheid van het 4G-netwerk ligt op 50 Megabit per seconde (voor Vodafone-gebruikers). Dat is omgerekend zo’n 6,25 megabyte per seconde. Voor de prepaid- en hybride-klanten is de snelheid echter gehalveerd.

4G internationaal
Naast 4G-gebruik voor alle Vodafone-klanten in Nederland is het vanaf heden ook mogelijk om snel te internetten in het buitenland. Klanten die een 4G-abonnement hebben afgesloten bij Vodafone kunnen nu ook in het buitenland kosteloos gebruikmaken van het 4G-netwerk van de provider.

Vodafone-4G

Eerder had Vodafone aangekondigd dat klanten in de zomer gebruik konden maken van 4G in het buitenland. De uitrol blijkt nu echter al grotendeels afgerond te zijn. Dat betekent dat het voor Vodafone-klanten die gebruikmaken van 4G mogelijk is om in maar liefst 18 landen te internetten via 4G. Gebruikers gaan automatisch over op het 4G-netwerk van de provider, zonder dat daar extra kosten tegenover staan.

De landen waar het om gaat zijn Griekenland, Italië, Portugal, Roemenië, Spanje, Australië, Duitsland, Nederland, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Groot-Brittannië, Oostenrijk, België, Frankrijk, Japan, Singapore, Zuid-Korea en Zwitserland. In die laatste zes landen heeft Vodafone ook afspraken gemaakt met ander providers, zodat klanten van dezelfde diensten gebruik kunnen maken via andere netwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
T-Mobile verbetert geluidskwaliteit met HD-Voice

T-Mobile gaat, in navolging van KPN, de spraaktechnologie HD-Voice aanbieden. Daardoor moet de geluidskwaliteit van telefoongesprekken aanzienlijk verbeterd worden. Klanten...

Sluiten