Vodafone stapt van 3G volledig over naar 4G in 2020

20 december 2017 door in Vodafone.

Vodafone volledig over naar 4GVodafone neemt op 1 januari 2020 afscheidt van haar 3G netwerk. De provider biedt vanaf dat moment alleen 2G en 4G aan. Abonnees van de provider hebben tot die tijd de ruimte om een smartphone te kopen die 4G aan kan.

Vodafone volgt hiermee het voorbeeld van Tele2. De Zweedse voordeel sim only provider biedt al sinds het begin van dit jaar alleen nog maar 4G abonnementen aan. Vodafone heeft echter ook een 2G netwerk. Abonnees hebben in de toekomst keuze uit 2G of 4G. Je kunt via het 2G netwerk alleen bellen of smsjes versturen. Wil je als klant van de premium sim only provider vanaf 2020 nog op het internet kunnen surfen? Dan is een 4G smartphone nodig.

Vodafone stopt met 3G

Vodafone laat via de eigen website weten, dat het stopt met 3G aanbieden. Sim only abonnees die het netwerk van de provider gebruiken, hebben vanaf 2020 alleen nog maar het 2G of 4G netwerk. In de praktijk betekent dit, dat je met een 3G smartphone alleen nog maar kunt bellen en smsjes versturen. Vanaf 2020 heb je 4G smartphone nodig om gebruik te kunnen maken van je databundel bij Vodafone.

Wil je weten of je smartphone klaar is voor 4G? De provider heeft hiervoor een super handige tool die je in enkele klikken toont of je klaar bent voor het snelle 4G netwerk in 2020.

Voordelen 4G

Het 4G netwerk heeft een paar grote voordelen ten opzichte van 3G. Ten eerste is internet veel sneller dan het oudere 3G netwerk. Daarnaast is de kwaliteit van bellen via 4G ook beter. De verbinding komt ook nog eens sneller tot stand. Doordat Vodafone straks de 3G frequentie ook kan gebruiken voor 4G (of zelfs 5G vanaf 2020) kan de provider meer capaciteit leveren. Het snelle 4G netwerk heeft daardoor een beter bereik en nog hogere capaciteit. Uiteraard kunnen mensen met een feature phone nog altijd gebruik maken van het betrouwbare netwerk van Vodafone. Eigenaren van feature phones en 3G smartphones bellen en smsen vanaf 2020 via het vertrouwde 2G netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Nieuwe 8 GB bundel bij Simyo samen met prijs verlagingen

Voordeel sim only provider Simyo heeft een nieuwe databundel. De 8 GB databundel gaat gepaard met enkele interessante prijsverlagingen van...

Sluiten