Vodafone start 1 juni met Roam Like at Home

25 april 2017 door in Vodafone.

Roam Like at HomeAlle Vodafone klanten bellen vanaf maandag 1 juni in de EU zoals thuis, Roam Like at Home. De provider gaat hiermee een stap verder dan de Europese roaming regulering. Abonnees van Vodafone mogen zelfs in een paar extra landen roamen zoals thuis.

Per 15 juni gelden de nieuwe roaming tarieven binnen de EU. Iedere telecomaanbieder in de EU moet de tarieven in het binnenland gelijkstellen aan mobiele telefonie gebruik in het buitenland (ook wel roaming genoemd). Vodafone laat gebruikers twee weken eerder al genieten van de vernieuwde tarieven. Vanaf maandag 1 juni belt, smst of surft elke Vodafone gebruiker binnen de EU vanuit zijn of haar bundel. De provider biedt abonnees zelfs Roam Like at Home in enkele extra landen.

Roam Like at Home per 1 juni

Niet 15 juni, maar per 1 juni 2017 wordt roaming binnen de EU door Vodafone van je normale bundel gehaald. Klanten kunnen vanaf dat moment zonder extra kosten binnen de EU bellen, smsen en super snel surfen over het internet. Twee weken voordat roaming tarieven binnen de EU wordt aangepast, doet Vodafone dit al. Roam Like at Home is zelfs voor abonnees mogelijk in een aantal extra landen zoals Turkije, Albanië en Zwitserland.

Vodafone liep in 2016 ook voor, vanaf vorig jaar konden abonnees met een Red & Black abonnementen van de provider al genieten van Roam Like at Home. Per 1 juni geldt dit voordeel iedere Vodafone klant, zowel abonnees als mensen met een prepaid bundels. In tegenstelling tot veel sim only aanbieders voldoet Vodafone hiermee vroegtijdig aan de nieuwe Europese roaming regels. Volgens de EU moeten alle providers binnen de EU hun tarieven voor binnenlandse en buitenlandse telefonie gelijkstellen op 15 juni.

Roaming in de EU zoals thuis

Na juni van dit jaar zijn vakanties nooit meer hetzelfde. Vroeger legde men de smartphone nog wel eens opzij. Lag men uren te zonnen zonder een blik op de mobiele telefoon. Vanaf 15 juni 2017 verandert dat allemaal. Vakanties binnen de EU zijn nooit meer zoals vroeger. Je kunt vanaf dat moment met iedere sim only provider bellen, internetten en smsen zoals thuis. De traditionele zoektocht naar dat gezellige cafeetje met WiFi is van de baan. Je kunt zelfs op het strand nog kletsen met je hele Whatsapp familie.

Bij Vodafone kun je al vanaf 1 juni onbezorgd bellen, appen en internet aan terwijl je op het strand in het zonnetje ligt. Je hoeft niets te doen om gebruik te maken van de nieuwe roaming tarieven, Vodafone past dit automatisch aan voor nieuwe klanten en bestaande klanten.

De directeur consumentenmarkt bij VodafoneZiggo, Marcel de Groot, is positief en zegt het volgende over Roam Like at Home per 1 juni: “Het mobiele dataverbruik van onze klanten neemt elk jaar toe, zo ook in het buitenland. Bij Vodafone houden we daar rekening mee. Zo pasten we vorig jaar al een aantal van onze abonnementen hierop aan. Nu kunnen ál onze klanten genieten van de nieuwe tarieven. Met de zomervakantie voor de deur is dat een mooi vooruitzicht.

Fair Use roaming

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je heel Europa af gaat zoeken op het moment dat je een nieuw sim only abonnement wilt. Om oneerlijke concurrentie tussen de verschillende Europese providers tegen te gaan is er een Fair Use Policy. Mocht je bijvoorbeeld super vaak in het buitenland te vinden zijn? Dan kan Vodafone een Fair Use Policy (FUP) toepassen. Vodafone brengt de FUP als volgt: “zo lang je meer tijd in Nederland besteed dan in het buitenland, of je jouw mobiel meer in Nederland gebruikt dan in het buitenland,” dan is er geen enkel probleem en gebruik je mobiele telefonie in de EU tegen Nederlandse tarieven. Er is sprake van onredelijk verbruik indien: “je gedurende een periode van vier maanden méér tijd in het buitenland doorbrengt dan in Nederland en méér verbruik vertoont in het buitenland dan in Nederland.

Mocht je bijvoorbeeld in België werken en daar regelmatig muziek streamen of verhuis je binnen de EU? In dat geval kan de FUP voor jou van toepassing worden. In dat geval mag de provider de volgende toeslagen berekenen (incl. BTW):

  • € 0,0387 per minuut;
  • € 0,0121 per sms;
  • € 0,01 (€ 0,0093 per MB.

Op 1 juni worden de tarieven van Vodafone aangepast voor consumenten en zakelijke klanten. PAS OP, de kosten voor het bellen en sms’en vanuit Nederland naar het buitenland blijven gelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Tele2 Q1 2017 cijfers: verandering & klantgroei

Tele2 presenteert vandaag zeer goed cijfers voor het eerste kwartaal. In Q1 2017 verdubbelde het Zweedse bedrijf de operationele kasstroom...

Sluiten