Virtuele providers steeds populairder

13 juli 2015 door in Lebara.

SmartphoneVirtuele providers in Nederland kunnen op steeds meer klanten rekenen. In het eerste kwartaal van 2015 is de markt voor virtuele providers met 0,6 procent gegroeid. Dat blijkt uit het Nederlandse Mobile Virtual Operators-rapport van onderzoeksbureau Telecompaper. 41,8 procent van alle mobiele aansluitingen behoort tot een virtuele provider. 

Nederland telt in de onderzoeksperiode 20,6 miljoen mobiele aansluitingen bij de 65 virtuele providers. Daarvan zijn 8,6 miljoen bij een virtuele provider. Dat is een percentage van 41,8 procent. Van die 8,6 miljoen aansluitingen bij virtuele providers is meer dan de helft (+/ 4,6 miljoen) weer aangesloten bij een dochtermerk van KPN, Vodafone of T-Mobile. Vier miljoen aansluitingen horen bij een onafhankelijke virtuele mobiele aanbieder.

Top tien
Ook maakt Telecompaper altijd een top tien van de grootste virtuele providers in ons land. Deze is in de eerste drie maanden van 2015 hetzelfde gebleven. De twee grootste spelers in de onderzochte periode zijn Hi en Telfort. Wat betreft onafhankelijke virtuele providers, waren Lebara, Tele2 en Lycamobile de grootste.

Intussen zijn er wel vijf gestopt (Blyk, MTV Mobile, Relieve Mobile, Yellow Mobile en Dekatel Eenvoud). Daarnaast zijn Solcon, UPC en Raffel nieuw toegevoegd. In de volgende rapportage zal ook Hi (KPN) in het lijstje missen, bij wie de stekker er in april uitgetrokken werd.

Een virtuele provider, wat is dat eigenlijk?
Een virtuele provider is een aanbieder van mobiele telefonie die gebruikmaakt van een ander netwerk. Duurder gezegd, een Mobile Virtual Network Operator (MVNO). De virtuele provider biedt je weliswaar mobiele telefonie aan van een andere operator, maar doet dat onder eigen merknaam. Zo is Ben een dochteronderneming van T-Mobile. Maar per definitie hoef je daarvoor geen dochtermerk (co-brand) te zijn. Zo maakt het onafhankelijke Simpel gebruik van het KPN-netwerk.

Ook Vergelijksimonly biedt je abonnementen aan bij virtuele providers. Zo kunnen we de goedkoopste abonnementen met elkaar vergelijken.

Een overzicht van alle virtuele providers in Nederland vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Simyo opnieuw beste provider volgens Consumentenbond

Met een 8,3 als eindcijfer is Simyo voor de vijfde keer verkozen tot beste provider volgens het panel van de...

Sluiten