28 mei 2019 door in T-Mobile

T mobile wifi bellenVanaf nu kunnen T-Mobile klanten ook via 4G bellen. Bellen via wifi laat nog even op zich wachten. De provider denkt dat haar klanten in de nazomer ook van deze handige netwerk techniek gebruik kunnen maken. Bellen via 4G geeft een betere verbinding en het grote voordeel van wifi bellen is beter bereik binnenshuis. Klanten van het overgenomen Tele2 belden al via 4G en Wifi. 

Bellen via het 4G netwerk wordt ook wel Voice over LTE (VoLTE) genoemd en wifi bellen heet Voice over Wifi (VoWIFI). De technieken halen meer uit het snelle Nederlandse 4G netwerk. Je hebt hiervoor wel een smartphone nodig met ondersteuning voor 4G bellen en Wifi bellen. In Nederland zijn dat voornamelijk Apple en Samsung telefoons.

Bellen via 4G bij T-Mobile

Vandaag kunnen klanten van T-Mobile voor het eerst gebruikmaken van bellen via 4G. De provider heeft het snelste netwerk in Nederland en tot vandaag konden abonnees daar alleen van profiteren in datasnelheid. Vanaf nu kunnen klanten van de provider ook genieten van de voordelen van 4G bellen.

Een gesprek via 4G komt sneller tot stand en verminderd de gemiddelde wachttijd. Daarnaast is de audio snelheid beter. Bellen via 4G levert HD geluid en bij conference calls of belangrijke gesprekken is dat wel zo prettig. Dit geldt niet alleen voor particuliere klanten maar ook voor de ondernemers.

Vanaf de zomer bellen via wifi

T-Mobile verwacht dat haar klanten vanaf de nazomer kunnen bellen via wifi. Deze nieuwe techniek wordt al jaren aangeboden door Vodafone en Tele2. Het zorgt ervoor dat je ook binnenshuis beter bereik hebt. In nieuwbouw woningen is de isolatie vaak zo goed dat 3G en 4G signalen niet doorkomen. Je hebt dan alleen nog bereik in die ene stoel naast het raam. Dankzij bellen via Wifi kun je straks weer door het hele huis heen lopen tijdens het bellen.

Bellen via Wifi betekent dat je smartphone contact maakt met het netwerk van T-Mobile via je eigen wifi verbinding. Is de verbinding eenmaal tot stand gekomen dan bel je via het mobiele netwerk. De kosten hiervoor zijn gelijk aan bellen via het normale netwerk. LET OP, want dat betekent in het buitenland het buitenland tarief.

Overal bellen

In het persbericht van T-Mobile zegt Tisha van Lammeren, Directeur Consumentenmarkt, hierover het volgende:

“Met de introductie van bellen via 4G en wifi spelen we in op de behoefte van onze klanten om overal te kunnen bellen. Recent werd ons mobiele netwerk voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot beste van Nederland(**). Ondanks dit beste mobiele netwerk, kan het voor komen dat sommige van onze klanten niet tevreden zijn met bellen. We zitten nooit stil en ook voor die klanten blijven we innoveren en bieden we nu ook bellen over ons 4G netwerk en zelfs bellen via een willekeurig wifi netwerk. Daar betalen zij niets extra’s voor, zij bellen gewoon uit hun bundel. De klant staat voorop.”

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only