17 juni 2014 door in Mobiel internet en Toestellen

Vakantietips voor je mobielDe vakantie staat alweer vlak voor de deur, dus voordat je daadwerkelijk het vliegtuig of de auto in stapt, willen we je nog graag een paar mooie tips meegeven. Soms gewoon handig, en soms ook nog eens flink voordelig omdat je een hoop extra kosten kunt voorkomen. Voordat je op vakantie gaat doe je er sowieso goed aan om de tarieven van je provider te checken, en de belangrijkste vakantiebundels af te sluiten. Maar ook met de volgende tips hopen we je een mooi voorschotje op de vakantie te geven.

#1: Oplader vergeten?
Wist je dat opladers één van de meest achtergelaten voorwerpen zijn? De meeste hotels hebben bij de receptie wel een bak met gevonden voorwerpen. Dus als je je oplader bent vergeten, kun je daar eens vragen of ze er niet tijdelijk een voor je te leen hebben.

#2: Google Maps kaarten offline opslaan

Offline Google MapsDataverbruik in het buitenland kan soms aardig in de kosten lopen. Daarom is het handig om soms al een beetje vooruit te denken. Bij Google Maps is het tegenwoordig mogelijk om kaarten ook offline op te slaan. Dit is nog niet altijd en overal beschikbaar (niet op elk toestel, en ook niet voor elke plaats), maar wanneer het wel kan werkt het erg goed. Je kan zelf een gebied selecteren wat je wilt opslaan, en na het opslaan kun je in de offline modus zo ver inzoomen als je wilt.
Zoek de plaats of het gebied dat je wilt opslaan, klik onderaan de kaart op de balk, en daar verschijnt de optie Kaart opslaan voor offline gebruik. Wanneer je offline bent kun je gewoon gaan zoeken in je app en dan staan onderaan de offline kaarten die je hebt opgeslagen.

Indien je nog een oudere versie van Google Maps hebt kun je ook ‘ok maps’ in het zoekveld invoeren om de op dat moment zichtbare kaart op te slaan (indien beschikbaar).

#3: Schakel automatische updates uit
Voorkom ongemerkt dataverbruik – dat over de grens helemaal duur kan zijn – en zet in het buitenland automatische updates van apps uit. Dit kan via toestelinstellingen.

#4: Pak eens een gratis wifi
Steeds meer cafe’s en restaurants bieden gratis wifi. Onder het genot van een hapje en/of drankje kun je dus lekker even je Facebook vrienden jaloers maken met een foto van het uitzicht. Of even een kaartje in Google Maps downloaden. 😉

#5: Schakel automatisch video’s afspelen in Facebook uit
Voorkom dat je Facebook app video’s automatisch afspeelt. Ze bij de instellingen de ‘auto-play’ functie op ‘alleen Wi-Fi’ om data te besparen.
Heb je een iPhone? Ga dan naar de algemene instellingen, en kies daar voor Facebook. Bij instellingen kun je daar Automatisch afpelen uitschakelen of enkel via wifi mogelijk maken.
In Android ga je in de Facebook app naar Appinstellingen, alwaar je Video’s alleen automatisch afspelen met WiFi aanvinken.

Fijne vakantie!

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only