sim only vakantie
15 juli 2020 door in Youfone

Sim only vakantieVakantietijd breekt aan en langzaam gaan er steeds meer mensen op vakantie. Je bent vrij en dat betekent automatisch meer tijd voor je smartphone. Om niet voor onverwacht hoge kosten te komen staan met je sim only abonnement hebben we een paar tips. Zelfs wanneer je op vakantie gaat in Nederland is je verbruik waarschijnlijk hoger dan je normale verbruik. Met deze tips voorkom je onverwachte kosten. Hier moet je op letten.

Vakantie is al duur zat. Je wilt een maand later niet een extra hoge telefoonrekening als cadeau. Dat hoeft ook niet. Hier moet je op letten als je op vakantie gaat.

Pas je sim only bundel tijdelijk aan

Heb je een goedkoop sim only abonnement? Dan is je databundel vast niet meer dan 1 of 2 GB. Normaal is dat meer dan voldoende voor je maandelijks internet gebruik, maar op vakantie kan dat te weinig zijn. Vrijwel iedere provider geeft je de mogelijkheid om van te voren je abonnement op te hogen zonder extra kosten. Je kunt voor komende maand je sim only abonnement even verhogen zodat je niet boven je bundel uit komt. Een hogere bundel kost meer, maar is goedkoper dan hoge dataverbruik buiten je bundel. Na je vakantie kun je eenvoudig je abonnement weer terugzetten. Let op, verhogen van je bundel gaat vaak de volgende maand pas in. Hetzelfde geldt voor verlagen. Dus wees op tijd.

Heb je een dual sim telefoon? Dan kun je er voor kiezen om een goedkoop data abonnement af te sluiten bij budget merken zoals Lebara of Youfone. Kies in dit geval voor een maandelijks opzegbaar abonnement.

Netflix op vakantie

Zit je midden in die gave serie of wil je in de avond chillen met Netflix? Ook dan kun je tijdelijk je abonnement flink ophogen. Want met je telefoon heb je 4G en kun je snel genoeg internetten om Netflix te kijken zelfs op TV. Want je smart TV koppel je eenvoudig aan het internet van je smartphone. Op je smartphone zet je de WifiSpot aan en hoppa. LET OP want een Netflix serie is al snel 400 MB. Wij adviseren om je sim only te verhogen vanaf 20 GB als je op vakantie flink wat series wilt bekijken.

Let op gebruik in buitenland

In het buitenland is zelfs een onbeperkte bundel beperkt. Afhankelijk van je provider heb je 15 GB tot 25 GB aan data in de EU. Bellen is wel onbeperkt.

Voorkom extra data verbruik

Geen zin om je sim only abonnement te verhogen? Dan kun je maar beter extra verbruik verminderen. Dat kun je eenvoudig doen met de volgende tips.

Zet ten eerste automatische updates van je telefoon uit. Maak veel gebruik van Wifi netwerken. Tegenwoordig heeft vrijwel elk hotel, barretje of restaurant wel een eigen Wifi netwerk. Wil je veilig gebruikmaken van wifi netwerken, vraag dan altijd welk Wifi netwerk je op de locatie kunt gebruiken. Log het liefst in op de versleutelde Wifi netwerken van het Hotel of restaurant zelf.

Google Maps op vakantie

Google Maps gebruiken op vakantie kost ook data. Je smartphone haalt de nieuwe informatie op en moet soms nieuwe mappen downloaden. Meestal valt dat wel mee, maar als je geen risico wilt lopen. Dan kun je via maps alvast wat mappen downloaden. Dan weet je zeker dat je niet over je databundel heen gaat. Ga naar je Google Maps app. Kies voor het menu en ga naar offline kaarten. Je kunt nu het gebied selecteren of de gebieden waar je naar toe gaat. Die kun je thuis downloaden of wanneer je Wifi hebt. Daarna kun je ook offline door deze gebieden navigeren.

Kijk uit met gebruik op open water

Vaar je naar je vakantie bestemming? Kijk uit. Want 4G gebruik op open water kan best duur worden. Reis je over internationale wateren, dan kunnen de kosten extreem hoog zijn. Je smartphone maakt dan verbinding met satellieten om te kunnen downloaden. De kosten hiervan kunnen oplopen tot 10 euro per MB. Zet roaming uit en maak verbinding met het Wifi.

1 reacties op "Vakantie met sim only telefoon, waar moet je op letten"
Floris

Geweldig artikel om te lezen! Sowieso zijn er altijd een aantal punten, waarop je moet letten tijdens een vakantie. Vaker plaats je alleen aandacht op het leuke deel, waardoor je enkele zaken over het hoofd ziet. Dank je voor deze tips. Deze zal ik zeker toepassen, wanneer ik weer met vakantie ga.

Reageer

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only