19 januari 2018 door in Acties

4G dataverbruikVolgens het laatste onderzoek van de ACM is het mobiele dataverbruik in Nederland flink gestegen in het eerste deel van 2017. Nederlanders verbruikte in het tweede kwartaal ruim 77 miljard MB aan data via de 3G en 4G netwerken.

Elk halfjaar geeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) inzicht in de telecom markt. De autoriteit onderzoekt mobiel, vast en breedband telecom. Het onderzoek laat zien dat de introductie van de nieuwe Unlimited mobiele sim only abonnementen. De populaire abonnementen met onbeperkt data werden opvolgend door T-Mobile en Tele2 geïntroduceerd in 2017. Die introducties hebben volgens het ACM voor een verstelling in dataverbruik gezorgd.

Dataverbuik stijgt dankzij Unlimited abonnementen

Het dataverbruik steeg de afgelopen kwartalen al flink. De autoriteit ziet de hoeveelheid data in Nederland in het tweede kwartaal nog eens extra hard stijgen. De flinke versnelling in de stijgende lijn heeft als oorzaak de lancering van twee Unlimited abonnementen meent de ACM. In januari 2017 trapte T-Mobile de stijging in dataverbruik af met de introductie van Unlimited GO. Een onbeperkt abonnement vanaf slechts 35 euro per maand. Binnen enkele maanden had de provider meer dan 100.000 klanten voor het aantrekkelijke abonnement. Enkele maanden later kwam Tele2 met een nog aantrekkelijker sim only abonnement met iets meer beperkingen. Als gevolg van beide abonnementen steeg het dataverbruik in Nederland de laatste kwartalen nog meer dan normaal. In het tweede kwartaal van 2017 steeg het dataverbruik meer dan 25% ten opzichte van het eerste kwartaal. In Q1 2017 werd ruim 61 miljard MB verbruikt en in Q2 2017 ruim 77 miljard MB.

Unlimited sim only abonnementen

Aan het begin van 2017 introduceerde T-Mobile het Unlimited GO abonnement. Een aantrekkelijk abonnement met onbeperkte data, belminuten en SMS berichten. Gebruikers worden slechts in de EU beperkt tot 10 GB aan data. Iets later, mei 2017, volgde Tele2 met haar Unlimited sim only abonnement. Tele2 abonnees kunnen vanaf 25 euro per maand onbeperkt data verbruiken. Dit abonnement geeft je op het snelle 4G netwerk van de voordeel provider een onbeperkte hoeveelheid aan belminuten, data en SMS berichten. Gebruikers worden echter per dag aan 5 GB data gehouden. Wil je meer data verbruiken op een dag, dan kun je per keer gratis een 1 GB bundel extra krijgen.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only