Twintig procent marktaandeel voor Tele2?

6 september 2013 door in T-Mobile en Tele2.

Tele2Tele2 Nederland heeft wilde plannen voor de toekomst. De voorbereidingen voor het uitrollen van een eigen 4G-netwerk zijn gestart. De provider wil Voice-over-LTE (VoLTE) introduceren én op termijn ook nog eens twintig procent van de mobiele markt veroveren. Er liggen voor de van oorsprong Zweedse provider dus genoeg uitdagingen in het verschiet.

Tele2 Nederland koos bewust voor een langzame en gecontroleerde uitrol van een nieuw, eigen 4G-netwerk, waarvoor het antennes gaat delen met T-Mobile. De provider geeft geen termijn voor de uitrol van het netwerk. Ook over prijzen van 4G-abonnementen worden geen uitspraken gedaan, maar Tele2 is ervan overtuigd dat de prijzen van andere aanbieders gaan dalen, zodra ze zich als vierde speler meldt op de mobiele markt. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt gaf eerder al aan meer concurrentie van harte toe te juichen en ook wij, als consumenten, kunnen dat waarschijnlijk wel waarderen omdat uit onderzoek van de Europese Commissie blijkt dat Nederland hoog scoort op de lijst van landen waar mobiele telefonie duur is.

Marktaandeel

Tele2 wil de markt flink opschudden, gezien hun ambitie om op langere termijn twintig procent van de mobiele markt te veroveren. Dat aandeel is nu, als virtuele aanbieder op het netwerk van T-Mobile, vijf procent. Het eigen 4G-netwerk in combinatie met glasvezel moet dus voor een flinke stijging gaan zorgen. Naast 4G staat ook een vroege introductie van VoLTE op het programma.

VoLTE

Nee, volte heeft in dit geval niets met paardensport te maken, maar staat voor Voice-over-LTE, dat zorgt voor een betere geluidskwaliteit, minder vertraging en een snellere set-up. Nadeel van VoLTE is dat netwerk en handset aan ‘beide kanten’ geschikt moeten zijn. Dat wordt ondervangen door ook een Circuit Switched FallBack(CSFB)-spraakdienst te bouwen die gebruik maakt van het 2G/3G-netwerk van T-Mobile. Tele2 heeft sinds december 2012 de eerste VoLTE-trial in Europa lopen. De helft van de mobiele toestellen die Tele2 verkoopt is geschikt voor VoLTE en de provider verwacht een stijging, waardoor op het moment dat het 4G-netwerk live gaat voldoende toestellen geschikt zijn om gebruik te maken van VoLTE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Gaat WiFi aan eigen succes ten onder?

Een manager zonder smartphone is even zeldzaam geworden als een camping zonder WiFi las ik pas ergens. Dat geeft een...

Sluiten