Toestellen archief

iPhone 6 met sim only goedkoper?

iPhone 6 sim onlySinds afgelopen vrijdag is het mogelijk om een iPhone 6 te bestellen. Elk jaar is de lancering van een nieuwe iPhone voor veel gebruikers weer een moment om te kijken welk abonnement daar dan het beste bij past. Daarom hebben wij voor ruim 20 van de populairste sim only abonnementen bekeken hoe de kosten van een losse iPhone 6 i.c.m. sim only zich verhouden met een regulier abonnement. Lees verder…

Nog geen reacties

Vakantietips voor je mobiel

Vakantietips voor je mobielDe vakantie staat alweer vlak voor de deur, dus voordat je daadwerkelijk het vliegtuig of de auto in stapt, willen we je nog graag een paar mooie tips meegeven. Soms gewoon handig, en soms ook nog eens flink voordelig omdat je een hoop extra kosten kunt voorkomen. Voordat je op vakantie gaat doe je er sowieso goed aan om de tarieven van je provider te checken, en de belangrijkste vakantiebundels af te sluiten. Maar ook met de volgende tips hopen we je een mooi voorschotje op de vakantie te geven. Lees verder…

Nog geen reacties

Afzet smartphones LG stijgt, Samsung vlakt af

4g buitenlandSmartphones zijn nagenoeg niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Inmiddels hebben ruim 8,5 miljoen Nederlanders er een en wereldwijd werden er in 2013 ongeveer één miljard verkocht. In april kan worden teruggekeken op het eerste kwartaal van 2014. Dit kwartaal laat voor LG een stijging in de afzet van smartphones zien. Samsung meldt daarentegen een afvlakking. LG ziet het komende kwartaal ook zonniger tegemoet dan Samsung.

Lees verder…

Nog geen reacties

Is er hoop op langere accutijd?

150866_1081Smartphones kunnen veel, maar dat vraagt ook energie. Een volledig opgeladen batterij gaat bij de ene telefoon langer mee dan bij de andere, maar over het algemeen moet er toch iedere dag worden opgeladen. De accuduur blijkt de belangrijkste factor te zijn bij de aanschaf van een toestel, nog voor prijs en snelheid. Maar komt er ooit zo’n gedroomde batterij die heel snel oplaadt of heel lang meegaat?

Lees verder…

Nog geen reacties

Vergelijking: Android en iOS

Android van Google en iOS van Apple zijn nog altijd de populairste besturingssystemen voor smartphones. Wil je een smartphone en sta je voor keus welk besturingssysteem je wilt? Misschien heb je dan wat een de vergelijking in de infographic. De belangrijkste functies van iOS en Android worden naast elkaar gezet.

Lees verder…

Nog geen reacties

Mannen nonchalanter met smartphone dan vrouwen

Man_vallenZo’n 75 procent van de Nederlanders heeft een smartphone. Dat zijn heel veel telefoons. Waar kopen we die, hoe lang doen we er mee en wat kan er misgaan. In ieder geval moet vijftien procent zijn of haar telefoon wel eens uit het toilet vissen. Maar wat kan er nog meer gebeuren, hoe gebeurt dat en komt dat vaker bij mannen of bij vrouwen voor? Smartphonehoesjes.nl deed een onderzoek en bracht het mooi in beeld.

Het grootste deel van de smartphones wordt online of in de winkel gekocht. Zowel 43 procent mannen als vrouwen kopen na één of twee jaar een nieuwe en ongeveer 39 procent wacht twee tot drie jaar. De gemiddelde smartphone wordt intensief gebruikt dus dan zit een ongeluk soms in een klein hoekje. Zo’n 37 procent heeft wel eens schade gehad, maar naarmate men ouder wordt, is men ook voorzichtiger. Mannen hebben vaker schade dan vrouwen.

Lees verder…

Nog geen reacties

Oude mobieltjes zijn geld waard

toestelleaseBen jij het opgeruimde type dat oude apparaten meteen op verantwoorde manier wegdoet? Of liggen er bij jou ergens in huis ook wel een of twee mobiele telefoons die je niet meer gebruikt? SellCell, een Amerikaans bedrijf dat gebruikte mobiele telefoons inkoopt, was nieuwsgierig hoe dat in Amerika is en liet onderzoek doen. Het blijkt dat van vijftig procent van de ondervraagden de oude mobieltjes stof liggen te vangen in een doos of la. Dat vertegenwoordigt een bedrag van 34 miljard euro. De andere vijftig procent benut de bestaande mogelijkheden.

Lees verder…

Nog geen reacties

Iedereen heeft smartphone

infographic smartphones - mini versieDe kop van dit artikel is erg enthousiast gesteld. Natuurlijk heeft in Nederland niet iedereen van dertien jaar en ouder er een, maar inmiddels zijn er wel ruim 8,5 miljoen smartphonebezitters in ons land. Wereldwijd werden er in 2013 rond de één miljard exemplaren verkocht. Dat zijn er beduidend meer dan in 2012. Als die stijging doorzet gaan we in 2014 misschien alsnog met z’n allen aan de smartphone.

Lees verder…

Nog geen reacties

De evolutie van de smartphone in vogelvlucht

EvolutieOver de evolutie van de mens bestaan verschillende meningen en je kunt er lang over discussiëren. Kort door de bocht wordt de evolutie weergegeven met de mensfiguren die steeds meer rechtop gaan lopen. Eerst met een knuppel in de hand en als we LG mogen geloven hebben we in de meest recente versie een smartphone in de hand. Tja, die smartphone ontwikkelt zich wel véél sneller dan de mens.

Lees verder…

Nog geen reacties

Prijs mobiele toestellen daalt

currency-rates-767836-mMisschien heb je het idee dat dingen alleen maar duurder worden, maar vorige week maakte het CBS bekend dat in 2013 de prijs van mobiele telefoons en smartphones in de losse verkoop gemiddeld met bijna negen procent is gedaald. Zo’n scherpe daling in prijs werd nog niet eerder genoteerd. Met name in december maakte de prijs met – 14,2 procent een duikvlucht.

Lees verder…

Nog geen reacties