Toestel- en abonnementskosten los van elkaar bij T-Mobile

14 november 2014 door in T-Mobile.

T-MobileDe opvolger van de Stel Samen-abonnementen van T-Mobile is daar: met de introductie van nieuwe toestelbundels in 2015 wordt de afbetaling van je ‘gratis’ toestel losgekoppeld van je abonnement. Daarbij wordt het voor jou als consument duidelijker hoeveel je nu betaalt voor je abonnement en je toestel.

Niet meer verborgen
De maandelijkse toestelbetaling vervalt hiermee. Je kunt ervoor kiezen om je toestel in één keer of gedeeltelijk al af te betalen.

“De toestelkosten zitten niet meer verborgen in de abonnementskosten”, vertelt een woordvoerder van T-Mobile aan Tweakers, nadat de techwebsite verhaal kwam halen dankzij een tip. “Zo is het voor klanten volledig duidelijk hoeveel ze voor hun toestel betalen.”

Oordeel Hoge Raad
De nieuwe abonnementen zijn een reactie op een oordeel van de Hoge Raad afgelopen zomer. Providers moeten voortaan duidelijker aangeven hoeveel het toestel bij een abonnement kost. Zo kan de consument beter inzien of hij/zij nu veel kosten kwijt is aan het abonnement of juist aan de afbetaling van het bijbehorende toestel.

Als providers nalatig zijn wat betreft de vermelding van de toestelprijs, heeft de consument het recht om de overeenkomst voor een deel of helemaal te laten vernietigen. Dat in het kader van de wetgeving rondom bescherming van consumenten.

De nieuwe abonnementsvormen worden waarschijnlijk in de eerste helft van 2015 beschikbaar. Verdere details over de abonnementen maakt de provider uiteraard nog bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Vodafone-klant verbruikt gemiddeld 305 MB per maand

Klanten van telecomprovider Vodafone verbruiken gemiddeld 305 MB per maand. Dat klinkt misschien weinig, maar toch is het een groei...

Sluiten