Tele2 verlaagt de 3G data snelheid eind januari 2018

28 december 2017 door in Tele2.

Tele2 verlaagt 3G snelheidKlanten van Tele2 kunnen nog altijd gebruik maken van het 3G netwerk. Per eind januari 2018 verlaagt de provider de snelheid van 3G. Vanaf februari is de up- en download snelheid nog 2 megabit per seconde (Mbps).

Klanten van de provider ontvingen dit nieuws via een nieuwsbrief van de provider. Aan het begin van 2017 kondigde de budget sim only provider al aan, dat het alleen nog maar 4G abonnementen aanbiedt. Toch maken veel klanten van de provider nog regelmatig gebruik van het 3G netwerk. Op locaties waar geen 4G bereik is, is het 3G netwerk van T-Mobile nog altijd een uitkomst voor Tele2 klanten.

Verlaging 3G ten gunste van 4G

Nadat Tele2 eerder dit jaar al volledig over ging naar 4G abonnementen, kondigt de provider nu ook een snelheidsverlaging aan voor 3G. De voordeel telecom aanbieder verlaagt de snelheid van 3G omdat het oude netwerk steeds minder gebruikt wordt meent de provider. In de nieuwsbrief brengt Tele2 het als volgt:

“Het gebruik van het ‘ouderwetse’ 3G wordt steeds minder. Daarom brengen we het dataverkeer over ons back-up 3G-netwerk stap voor stap terug. Bijvoorbeeld door de maximale internetsnelheid te verlagen. Wij willen onze aandacht namelijk helemaal aan ons 4G-netwerk kunnen geven, zodat we jou de beste gebruikservaring kunnen bieden.”

Vanaf het einde van januari 2018 kun je als Tele2 klant nog maar met 2 Mbps internetten via het 3G netwerk. Een redelijke snelheid waarbij je nog prima kunt internetten. Streaming diensten zullen echter minder soepel lopen.

Fusie Tele2 met T-Mobile

De voordelige sim only provider kwam afgelopen maand ook in het nieuws vanwege de voorgenomen fusie met T-Mobile. Hierin behoudt het Zweedse bedrijf slechts een 25% aandeel in de nieuwe onderneming. Met de fusie van de twee voordeel providers ontstaat een grote partij, die het op gaat nemen tegen KPN en Vodafone. Het is echter nog onduidelijk of de voorgenomen fusie door kan gaan. Helaas blijft het ook onduidelijk wat er gebeurt met de Unlimited abonnementen van Tele2.

Met de voorgenomen overname versterkt T-Mobile haar positie in Nederland en wordt het beste 4G netwerk in Nederland nog beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Vodafone stapt van 3G volledig over naar 4G in 2020

Vodafone neemt op 1 januari 2020 afscheidt van haar 3G netwerk. De provider biedt vanaf dat moment alleen 2G en...

Sluiten