2 januari 2018 door in Tele2

Roam Like at Home Tele2Tele2 abonnees met een databundel van 10 GB of onbeperkt kunnen vanaf nu tot 8 GB per maand data verbruiken in de Europese Unie. De budget sim only provider verhoogde vanaf 1 januari de maximale buitenland bundel.

Voor abonnees van Tele2 met een hoge databundel is de databundel in de EU niet gelijk aan de Nederlandse bundel. De voordeel sim only provider bood in Europa namelijk maximaal 6 GB aan data. Abonnees van 10 GB en onbeperkte abonnementen werden in het buitenland beperkt. Vanaf 1 januari is de EU databundel vergroot naar 8 GB.

Tele2 buitenland EU roaming naar 8 GB

Een oplettende Tweaker lezer kwam er halverwege december achter, dat het maximale datalimiet in het buitenland is verruimd. Cilesta van Doorn, woordvoerster van Tele2, bevestigd de bevindingen van de Tweaker lezer. Zij meldt dat haar provider de Fair Use Policy heeft aangepast en dat abonnees met 10 GB en Unlimited databundels in het buitenland 8 GB in plaats van 6 GB mogen gebruiken.

Abonnees met 5 GB en 2 GB sim only abonnementen konden al vanaf het begin van Roam Like at Home hun volledige bundel in de EU gebruiken. Voor deze abonnees verandert er dan ook niets. De hoeveelheid in Nederland en de EU blijft voor hun gelijk.

Rome Like at Home

Tele2 past de maximale bundels aan vanwege de Europese prijs afspraken. Providers in de EU zullen jaarlijks de maximale prijs moeten aanpassen. Het tarief van MB’s in de EU daalt de komende jaren tot 1 euro per MB in 2021. Terwijl de prijs omlaag wordt bijgesteld, zal Tele2 de maximale databundel in de EU dus naar boven moeten bijstellen. Tot 2021 zal Tele2 haar Fair Use Policy vaker bijstellen ten gunste van de consument.

Unlimited abonnement Tele2

Niet lang nadat T-Mobile in 2017 haar Go Unlimited abonnement lanceerde voor 35 euro in de maand, lanceerde ook Tele2 een Unlimited abonnement. Het onbeperkte abonnement is echter niet volledig onbeperkt in de EU. In 2017 kon een sim only abonnee van de provider maximaal 6 GB verbruiken in Europa uit de eigen bundel. Nu is dat 8 GB geworden. Daarnaast kunnen abonnees maximaal 5 GB per dag verbruiken. Komen zij hier overheen, dan kun je per keer 1 GB extra data aanvragen.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only