Tele2 gebruikt ACM regels in eigen voordeel

13 december 2017 door in Tele2.

Tele2 regelgevingTele2 wendt de ACM regels voor 06 nummers aan voor eigen gewin. De voordeel sim only provider wil strenger optreden tegen mensen die hun Unlimited abonnement puur voor hun dongle, tablet of laptop gebruiken.

Sim only klanten van Tele2 die hun Unlimited abonnement gebruiken als alternatief voor het vaste internet lopen een verhoogde kans te worden afgesloten. Volgens de netneutraliteitswetgeving mag de provider geen diensten blokkeren of verbieden. Tele2 heeft een alternatief ontdekt om verkeerd gebruik van de Unlimited abonnementen tegen te gaan. Namelijk de regelgeving van de ACM.

Tele2 gebruikt ACM regels

Tele2 is van plan om de regels van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) te gebruiken bij het tegengaan van ‘misbruik’ van de Unlimited abonnementen. De ACM verwacht van providers, dat zij het gebruik en de uitgifte van 06 nummers strenger bewaken. Het aantal 06 nummers zijn beperkt en de nummers zijn alleen bedoelt als aansluiting om mee te bellen. Voor routers, laptops en mobiele Wi-Fi hotspots dienen providers een simkaart te geven met een 12-cijferig nummer dat begint met 097. Tele2 wil deze regels juist gaan aanwenden tegen het gebruik van Unlimited sim only abonnementen als alternatief voor vast internet.

Volgens techsite Tweakers is het echter onbekend wanneer de voordelige sim only provider de eisen van ACM zal gaan gebruiken. De provider wil natuurlijk sim only abonnees die hun Unlimited abonnement gebruiken als router of Wifi hotspot tegen gaan.

Is onbeperkt niet onbeperkt?

Sinds het begin van dit jaar biedt Tele2 een super aantrekkelijk Unlimited abonnement aan en daarmee kunnen klanten onbeperkt over het internet surfen en natuurlijk bellen en sms’en. Hoewel de dienst onbeperkte data biedt, is het abonnement voor de mobiel bedoelt en niet als alternatief voor het vaste internet. Dat is niet toegestaan volgens de fair use policy van de provider.

Tele2 is na T-Mobile de enige partij in Nederland waar je een onbeperkt abonnement kunt afsluiten. De provider is hierin de meest voordelige partij. Er zijn echter wel enkele beperkingen. Zo kun je maximaal 5 GB per dag downloaden zonder meer data aan te vragen bij de provider. Daarnaast is de snelle verbinding niet bedoelt als vast internet alternatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Betalen bij Apple App Store via je KPN abonnement

Abonnees van KPN kunnen vanaf nu diensten en producten van Apple kopen via hun sim only abonnement. De premium provider...

Sluiten