Tele2 blokkeert nieuwe klanten zonder 4G smartphone

13 januari 2017 door in Tele2.

Tele2 4G smartphones onlyTele2 blokkeert vanaf 1 februari elke nieuwe klant die niet over een 4G toestel beschikt. De provider wil volledig op het eigen 4G netwerk overstappen. Klanten, die door de provider zijn geblokkeerd, kunnen nog wel gebeld worden en smsjes ontvangen. 

Abonnees die zijn geblokkeerd hoeven dus niet bang te zijn iets te missen. Zelf kunnen ze echter niet meer bellen tot ze een 4G smartphone hebben gekocht. Tele2 wil met deze actie zijn afhankelijkheid van andere providers wegnemen. De onderneming heeft namelijk alleen een eigen 4G netwerk.

Tele2 blokkeert klanten zonder 4G smartphone

Tele2 klanten die op dit moment nog geen 4G toestel hebben, bellen via het 2G en 3G netwerk. Dat netwerk is echter niet van de provider zelf maar van T-Mobile. De abonnees die via 2G en 3G bellen, bellen relatief duur voor de provider.

Vandaar dat Tele2 vanaf 1 februari nieuwe abonnees en bestaande klanten die hun abonnement verlengen blokkeert als zij geen 4G smartphone gebruiken. Koop je een telefoon die 4G LTE ondersteunt, dan zul je weer kunnen bellen. Geblokkeerde abonnees kunnen nog wel gebeld worden en smsjes ontvangen. Pas wanneer je een 4G smartphone gebruikt zal de blokkade opgeheven worden.

LET OP, de blokkade van het netwerk geldt niet als een reden voor kosteloze opzegging van het je abonnement bij de provider.

Tele2 stapt over op het eigen netwerk

Met de blokkades dwingt de provider zijn nieuwe abonnees en bestaande abonnees die verlengen op een 4G smartphone over te stappen. Uiteindelijk wenst de provider natuurlijk dat 100% van de klanten bellen via 4G.

De reden dat Tele2 nu kiest voor blokkades heeft er mee te maken dat het 4G netwerk zo goed als landelijk dekkend is. De provider gebruikt de nieuwste technieken voor zijn netwerk. Op het moment dat alle abonnees via het eigen 4G netwerk bellen zijn er minder kosten voor de provider. Met als gevolg dat er misschien wel scherpere aanbiedingen kunnen volgen.

Doordat Tele2 gebruikmaakt van de allernieuwste techniek gaan de onderhoudskosten omlaag. Zo bouwen we verder aan aantrekkelijke 4G-abonnementen en kunnen we onze genadeloze lage prijzen blijven garanderen,” aldus de provider.

Hoe weet ik of mijn smartphone 4G ondersteund?

Heb je een sim only abonnement afgesloten of twijfel je over een sim only abonnement van Tele2? Dan is het wel zo slim om te controleren of je smartphone 4G ondersteund. Bijna alle smartphones van 2016 en veel toestellen uit 2015 hebben 4G ondersteuning. Oudere smartphones zullen 4G veelal niet ondersteunen.

De iPhones ondersteunen 4G vanaf de iPhone 5. De Samsung Galaxy S toestellen ondersteunen vanaf de Galaxy S4 LTE. Mocht je twijfelen of jou smartphone of toestel 4G LTE ondersteunt? Controleer je telefoon op 4G ondersteuning op de site van Tele2.

Naast Tele2 hebben T-Mobile, KPN en VodafoneZiggo hun eigen 4G netwerken. Zij zullen echter niet tot blokkades overgaan aangezien het drietal over hun eigen 2G en 3G netwerken beschikken.

2 reacties op "Tele2 blokkeert nieuwe klanten zonder 4G smartphone"

W. Waninge schreef op 17 januari 2017 om 20:44

Dus mensen met een oudere telefoon hoeven geen abonnement bij tele 2 af te sluiten die geen 4 g hebben. Nu ja fijn om te weten . Zou ik toevallig een tele2 abonnement hebben bij tele2 zonder 4 g dan heb ik er niks meer aan en kan het abonnement ook niet kosteloos gewoon opzeggen, buiten de oudere gebruikers hun schuld om ??? Erg klantvriendelijk moet ik zeggen!!!!!!

Jasper van Wezel schreef op 17 januari 2017 om 21:04

@W. Waninge: Tele2 biedt vanaf 1 februari alleen nog 4G abonnementen aan nieuwe klanten, dat heeft geen invloed op oude abonnees. Het is wel de bedoeling dat nieuwe klanten geen gebruik meer maken van het 2G of 3 G netwerk. Mocht je op dit moment geen Tele2 abonnement hebben, dan heeft het inderdaad geen zin om een Tele2 abonnement af te sluiten als je niet wilt overstappen naar het snellere 4G. Je kunt beter kiezen voor T-Mobile, KPN, Vodafone of een actie provider als Robin Mobile.

Huidige klanten ondervinden hiervan geen gevolgen en ook niet als het abonnement stilzwijgend wordt verlengd. Tele2 zal uiterst zorgvuldig omgaan met de huidige klanten, ook met een 3G toestel. Uiteindelijk wil de provider natuurlijk wel volledig over op het 4G netwerk zodat het zijn aantrekkelijke prijzen kan handhaven. Vandaar de blokkades bij de nieuwe 4G abonnementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
T-Mobile Go Unlimited EU: Onbeperkt Internet voor 35 euro!

T-Mobile biedt vanaf 16 januari Go Unlimited EU aan. Een abonnement waarbij abonnees onbeperkt kunnen genieten van de hoogste datasnelheid...

Sluiten