4 februari 2018 door in Tele2

Kwartaal cijfers Q4 2017 Tele2Tele2 werd afgelopen kwartaal overspoelt door nieuwe klanten. In totaal heeft de provider nu meer dan 1,2 miljoen abonnees. In het vierde kwartaal van 2017 kwamen er 43 duizend nieuwe klanten bij. Nederlandse abonnees verbruiken vier keer zoveel data en dat mogen we natuurlijk met name toerekenen aan het nieuwe Unlimited abonnement van de provider.

Afgelopen week maakte Tele2 haar resultaten bekend over het laatste kwartaal van 2017. Een goed kwartaal als het gaat om klanten. In het vierde kwartaal van 2017  is het totaal aantal klanten van de provider flink toegenomen tot ruim 1,2 miljoen abonnees. Al die klanten verbruikte vier keer meer data dan in hetzelfde kwartaal van 2016. De provider ziet de omzet echter dalen tot 152 miljoen. De mobiele tak van Tele2 presteert daarentegen erg goed en de omzet uit mobiel steeg tot 61,3 miljoen.

Tele2 cijfers Q4 2017

Het momentum van Tele2 Nederland zette zicht voort in het laatste kwartaal van 2017. De provider zag de service inkomsten voor mobiel met 30 procent stijgen. De totale omzet daalde echter tot 152 miljoen euro. Een daling van 6,4% ten opzichte van vorig jaar. In het vierde kwartaal van 2017 wist Tele2 circa 43 duizend nieuwe klanten aan zich te binden. De provider had vorig jaar het aanbod uitgebreid met het aantrekkelijke Unlimited abonnement. Voor 25 euro in de maand kun je bij Tele2 een onbeperkt sim only abonnement afsluiten. Mede als gevolg van dit voordelige sim only abonnement wist de provider het aantal klanten flink te verhogen van 1,05 miljoen tot ruim 1,21 miljoen abonnees. Ook het dataverbruik steeg met ruime cijfers. Aan het eind van 2017 verbruiken Tele2 abonnees vier keer meer data dan in deze periode een jaar eerder.

Hoog dataverbruik via snel 4G netwerk

Tele2 biedt sinds het begin van 2017 alleen nog maar razend snelle 4G sim only en telefoon abonnementen. De vierde Nederlandse provider met eigen netwerk lanceerde halverwege het jaar ook een zeer aantrekkelijke abonnement met onbeperkt data en telefonie. De onderneming ging daarmee direct de concurrentie aan met het Go Unlimited abonnement van T-Mobile. De zware onderlinge concurrentie zou dit jaar zo maar kunnen over gaan in een gezamenlijke concurrentie. Want aan het einde van 2017 kondigde beide providers aan dat zij samen verder gaan. De naam T-Mobile blijft daarbij bestaan en het moeder bedrijf van Tele2 Nederland krijgt 25% van de aandelen van de nieuwe onderneming.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only