T-Mobile verovert het luchtruim met EAN

19 april 2017 door in T-Mobile.

T-Mobile EAN European Aviation NetworkT-Mobile verovert het luchtruim! Waarschijnlijk kun je vanaf eind 2017 super snel internetten in het vliegtuig. De provider meent dat het European Aviation Netwerk dit jaar nog beschikbaar is. Het EAN netwerk verzorgt snel breedband internet in vliegtuigen dankzij een Europese partnership tussen T-Mobile/Deutsche Telekom en Inmarsat.

T-Mobile/Deutsche Telekom en Inmarsat werken samen aan het European Aviation Netwerk (EAN). Het doel van de partijen is mobiel internet toegankelijk maken in de lucht. De Nederlandse infrastructuur is inmiddels voltooid en de partijen verwachten dat je dit jaar nog super snel kan internetten in het vliegtuig.

T-Mobile verovert het luchtruim met mobiele telefonie

Vanaf 15 juni wordt internationaal internet en bellen voor iedereen betaalbaar. Gebruik in het buitenland wordt vanaf dat moment verrekent met je bundel. T-Mobile biedt niet alleen Unlimited Data in het buitenland, de provider gaat weer een stapje verder. T-Mobile levert namelijk de basis voor een Europees netwerk in vliegtuigen. Je leest het goed, het duurt niet lang meer voordat je super snel kan internetten in de lucht.

Dit jaar nog, wordt het volledige Europese luchtruim voorzien van supersnel internet. Vliegtuigmaatschappijen kunnen vanaf dat moment hun reizigers een snelle en betrouwbare breedband internetervaring aanbieden. Het EAN wordt verwezenlijkt dankzij een partnership tussen T-Mobile/Deutsche Telekom en Inmarsat. De partijen zijn in de laatste fase voor de uitrol van het netwerk.

European Aviation Netwerk

Het netwerk bestaat uit een satelliet netwerk aangevuld met een uitgebreid LTE-grondnetwerk. Dit netwerk kan vliegtuigen voorzien van snel internet. T-Mobile heeft de technische infrastructuur van het grondnetwerk en het luchtruim boven Nederland en de Noordzee afgerond. Zoals het er nu naar uit ziet, wordt aan het EAN netwerk aan het einde van 2017 en aan het begin van 2018 in de grootste West-Europese landen uitgerold.

Op dit moment is het vliegtuig een van de weinige plaatsten waar je niet super snel kunt internetten. Terwijl dit de normaalste zaak is in de rest van de wereld. Door de nieuwe technische ontwikkelingen is het nu mogelijk om ook in het vliegtuig online video’s en muziek te kunnen streamen zoals thuis. EAN maakt het mogelijk om je favoriete voetbal wedstrijd live te volgen terwijl je voor zaken rond vliegt in Europa.

In Nederland is de EAN-infrastructuur klaar

Het aanbieden van super snel internet aan boord van een vliegtuig is een grote klus. Alle partners werken zowel aan een satellietnetwerk als aan grondnetwerk van LTE masten. Op die manier zijn vliegtuigpassagiers onderweg zeker van snel internetten. De partijen plaatsen voor het LTE netwerk ruim driehonderd masten door heel Europa. T-Mobile heeft de Nederlandse LTE masten voor het EAN-netwerk geactiveerd. Het netwerk zorgt voor een stabiel en snel breedband internet in het luchtruim boven Nederland en de Noordzee. De provider heeft de eerste testen succesvol afgerond en verwacht dat het EAN-netwerk nog dit jaar beschikbaar wordt. De partijen gaan de nieuwe services aan de luchtvaartmaatschappijen aanbieden. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappijen wordt de onderscheidende diensten aan passagiers aangeboden.

T-Mobile verlegt grenzen

Het European Aviation Netwerk doorbreekt de mobiele. Richard Marijs, Technologie strateeg bij T-Mobile Nederland, zegt hierover het volgende in het persbericht:

We zijn voortdurend op zoek naar technologieën waarmee we nieuwe, baanbrekende toepassingen kunnen bouwen, relevant voor onze klanten. We zoeken daarbij de grenzen op. In 2016 werd ons Nederlandse netwerk beloond met ‘het best geteste >mobiele netwerk in Nederland’ en behaalden we de hoogste score ooit gemeten door P3 wereldwijd. Nu verleggen we de grens wederom, samen met onze moedermaatschappij Deutsche Telecom en partner Inmarsat. Want een onafgebroken, mobiele internetverbinding in snel bewegende voertuigen zoals auto’s of treinen is al een technisch hoogstandje. Het aanleggen van verbindingen van acht kilometer hoogte naar een vliegtuig dat 1.000 kilometer per uur over het Europese luchtruim vliegt, is helemaal een ongelofelijke complexe, technologische en prachtige uitdaging, waar we samen in zijn geslaagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Prijzen sim only abonnementen in 2017 verder gedaald

In 2017 zijn de prijzen voor sim only abonnementen gedaald ten opzichte van 2016. Vooral abonnees met ruime bundels genieten...

Sluiten