T-Mobile verbetert bereik in grote steden

1 april 2014 door in T-Mobile.

T-MobileT-Mobile heeft bekend gemaakt zijn 3G-netwerk te verbeteren in vier grote steden in Nederland. In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht wordt binnenkort de 900 MHz-frequentie (UMTS 900) gebruikt. Deze nieuwe technologie maakt gebruik van lagere frequenties, die verder reiken dan de tot nu toe gebruikte 2100 MHz-frequentie.

De ingebruikname van UMTS 900 zal zorgen voor een betere dekking binnenshuis en daarnaast een sneller en stabieler internet. De uitrol van de nieuwe frequentie in de vier grote steden is bijna voltooid. De rest van de Randstad is daarna aan de beurt. Tenslotte wordt UMTS 900 in heel Nederland ingezet.

T-Mobile introduceert deze verbeterde dekking omdat het bedrijf het belangrijk vind om in 3G te blijven investeren. Veel klanten maken namelijk nog gebruik van 3G-smartphones. T-Mobile richt zich dan ook niet alleen op de uitrol van hun 4G-netwerk, maar ze blijven ook werken aan verbetering van hun 3G-netwerk.

De inzet van de nieuwe frequentie is een onderdeel van het project ‘Samen Meer Bereiken’ van T-Mobile. Ook de uitrol van 4G-netwerk behoort daartoe. Door gebruik te maken van de lagere UMTS 900 frequentie kan het signaal beter in gebouwen doordringen, wat het bereik ook binnenshuis beter zal maken. Ook het creëren van extra capaciteit tijdens evenementen door de inzet van mobiele masten behoort tot het project.

KPN heeft aangegeven binnenkort ook gebruik te gaan maken van de 900 MHz-frequentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Beheer WiFi in treinen naar NS

WiFi in de intercity’s van de NS is al sinds 2010 mogelijk. T-Mobile kreeg het contract om de treinstellen van...

Sluiten