T-Mobile start met landelijke uitrol 4G+

17 november 2016 door in Acties.

4G+ T-MobileDeze week maakte T-Mobile bekend dat het als eerste telecomaanbieder in Nederland, 4G+ op grote schaal zal toepassen. 4G+ wordt ook wel 3band carrier aggregatie (3CA) genoemd. De techniek combineert 3G en 4G frequenties en vergroot de datacapaciteit van het bestaande netwerk fors.

T-Mobile zal binnen het gehele netwerk de helft van het 3G-spectrum (frequentie 2100 MHz) beschikbaar stellen voor 4G+. Dankzij 3CA worden de beide 4G netwerken (900 MHz en 1800 MHz) samen met 3G frequentie 2100 MHz gecombineerd tot een 4G+ netwerk. Dit nieuwe netwerk heeft meer datacapaciteit beschikbaar en gebruikers bereiken hogere download en upload snelheden. Download snelheden tot wel 300Mb/s zijn mogelijk.

Dataverbruik neemt toe

Net als andere providers merkt T-Mobile dat het dataverbruik van abonnees toe neemt. Jaarlijks neemt het verbruik van data bijna 60% toe. De verwachting is zelfs, dat deze groei nog groter wordt in de aankomende jaren. Op dit moment beschikt T-Mobile over ruime datacapaciteit binnen het netwerk. De onderneming blijft hierin investeren zodat klanten niet alleen nu, maar ook in de toekomst profiteren van de kwaliteit en ruime hoeveelheid data binnen het netwerk. Eén van de grote ontwikkelingen is 4G+ of 3band carrier aggregatie. Het combineert de beschikbare frequenties zodat het bestaande netwerk sneller wordt en meer dataverkeer aan kan.

4G+ netwerk

In de afgelopen jaren heeft T-Mobile hard gewerkt aan het eigen 4G-netwerk. Net als collega providers zoals Vodafone en KPN heeft de provider de mogelijkheden van 4G+ uitgebreid getest. In Nederland heeft de provider twee 4G banden, 900 MHz en 1800 MHz. Daarnaast beschikt de provider over een uitgebreid 3G netwerk via bandbreedte 2100 MHz. Doordat het gebruik van 3G afneemt, is het mogelijk om de helft van deze frequentie te gebruiken voor 4G+.

T-Mobile gebruikt op dit moment 2 frequentiebanden voor het 4G netwerk, namelijk de 900 MHz en 1800 MHz band. De provider heeft vanaf deze week  de derde band, 2100 MHz, ook ingezet voor 4G. Dankzij 3CA wordt de capaciteit van de drie netwerken gecombineerd voor 4G+. De extra snelheid, capaciteit en stabiliteit is beschikbaar in meer dan 90 steden en ook dorpen in het land. Je dient wel over een telefoon te beschikken die 4G+ ondersteund. Je smartphone heeft dus minstens LTE Cat. 6 nodig.

Voordeel van 4G+

Een van de grote voordelen van 3CA is dat de techniek ervoor zorgt dat dataverkeer stabiel blijft. Zelfs als het lokaal druk is. Juist bij grote evenementen is de extra capaciteit van groot belang, denk aan evenementen of tijdens het reizen in de trein.

T-Mobile´s netwerkstrateeg, Richard Marijs, zegt hierover het volgende in het persbericht: “Innovaties zoals 3CA zorgen ervoor dat het netwerk nog stabieler en sneller wordt. Met deze techniek wordt de totale 4G-capaciteit weer flink vergroot. Dit doen we om te kunnen voorzien in de groeiende behoefte aan mobiele data.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Vodafone Nederland presenteert half jaar cijfers 2016/17

Vodafone Nederland presenteert vandaag de resultaten over het eerste halve boekjaar 2016/2017. De provider heeft een zwak half jaar, omzet...

Sluiten