T-Mobile start het jaar geweldig aldus Abildgaard

11 mei 2017 door in T-Mobile.

Cijfers T-MobileVandaag heeft T-Mobile Nederland de resultaten gepresenteerd over het eerste kwartaal van 2017. Het is een geweldige start van 2017 in meerdere opzichten en de provider zet de stijgende lijn vanuit het tweede helft van 2016 door. Abildgaard´s challenger-strategie levert hogere winst en een flinke netto klantengroei op van 69.000 klanten. P3 bekroonde het kwartaal door het netwerk van de provider als “beste getest” te beoordelen.

T-Mobile rapporteert een omzet stijging van 5,2% en het bedrijfsresultaat groeide zelfs met een kwart. De groeiende omzet kun je bijna volledig herleiden naar T-Mobile Thuis. Zakelijk gaat het goed met de provider en de omzet groeit met 5%. Helaas liet de omzet uit mobiele diensten een daling zien van 1,2%. CEO Søren Abildgaard meent dat zijn onderneming goed is begonnen aan 2017. Hij is tevreden over de manier waarop veel klanten het Go Unlimited abonnement hebben omarmd.

Cijfers T-Mobile Q1 2017

Vandaag rapporteert T-Mobile een omzet van 341 miljoen euro over het eerste kwartaal van 2017 en daarmee stijgt de omzet 5,2% ten opzichte van 2016. Een groei die je kunt herleiden naar T-Mobile Thuis, dat nu volledig meetelt en voor 21 miljoen euro omzet zorgde. De omzet uit mobiele diensten daalt met 1,2% jaar op jaar naar 320 miljoen euro. Zakelijk gaat het de provider voor de wind en de omzet groeit naar 63 miljoen euro. T-Mobile´s bedrijfsresultaat groeide zelfs met 25% tot 110 miljoen euro. Volgens de provider is die groei met name te danken aan kostenbesparingen vanuit het Lean Telco initiatief. Daarnaast zijn de kosten voor de werving (SRC) en behoud (SRC) van klanten gedaald. De EBITDA marge verbeterde naar 32,3%(was 21,6%).

Naast groei in omzet en klanten aantal werd T-Mobile afgelopen kwartaal ook als beste netwerk getest. De provider eindigde wederom als beste Nederlandse netwerk in het jaarlijkse onderzoek van P3 en Connect.

CEO Søren Abildgaard

Abildgaard benoemd het eerste kwartaal van 2017 als een “geweldige start van het jaar” en ziet dat zijn onderneming de stijgende lijn van 2016 doortrok in 2017. Hij is van mening dat de challenger-strategie een forse klantengroei oplevert naast een hogere winstgevendheid. T-Mobile heeft in 2017 fors geïnvesteerd in sales en marketing en dat resulteerde in een marktintroductie van Go Unlimited waar Abildgaard zeer tevreden over is. Het product is massaal omarmd door klanten en in minder dan drie maanden hebben zich 100.000 klanten aangemeld. Tegen Telecompaper zegt Abildgaard dat zijn onderneming het marktaandeel wil te laten toenemen en voegt daar aan toe: “We will continue to disrupt the market”.

Groei van aantal klanten

In vergelijking tot vorig jaar is het klantenbestand van T-Mobile met 226.000 klanten gestegen. Afgelopen jaar was er sprake van een netto groei van 121.000 klanten. De provider verloor namelijk 105.000 prepaid klanten afgelopen jaar. Vooral de introductie van het nieuwe Go Unlimited abonnement had een groot effect. Op dit moment zijn er voor dit abonnement 100.000 abonnees en het abonnement droeg flink bij aan de netto groet. Het totaal aantal klanten met een abonnement passeerde 3 miljoen en per Q1 2017 heeft de provider 3,051 miljoen postpaid klanten. T-Mobile Thuis wist 12.000 klanten tot zich te binden en heeft nu 176.000 abonnees. Zakelijk meldt T-Mobile NL een scherpe verhoging in klanten aantallen. De onderneming wist recent nog een groot overheidsorgaan aan te trekken.

Per postpaid klant verdient T-Mobile twee euro minder per maand, 24 euro. De verdienste voor prepaid klanten bleef stabiel op 4 euro. Gemiddeld bellen klanten 181 minuten per maand. Vorig kwartaal belde men nog 191 minuten en vorig jaar 180.

T-Mobile Go Unlimited

Uit de cijfers van het eerste kwartaal blijkt dat het klantenbestand van de provider netto met 69.000 is gegroeid afgelopen kwartaal. Een groei die met name is veroorzaakt door het succes van de T-Mobile sim only Go Unlimited abonnementen.

Aan het begin van dit jaar verraste de provider iedereen met de introductie van twee zeer interessante abonnementen, T-Mobile Go Unlimited. Klanten konden met de nieuwe volledig onbeperkt sms’en, bellen en mobiel internetten in Nederland en ook in de gehele Europese Unie. Het duurdere abonnement gaf je zelfs in de VS onbeperkt data. Door het succes van het abonnement moest T-Mobile daar aan het begin van deze maand een eind aan maken. De abonnementen zijn per direct aangepast en nu kun je in Nederland onbeperkt Internetten en krijg je binnen de EU en/of de VS een ruime bundel van 10 GB per maand.

Sim only vergelijken is vandaag de dag een nuttige bezigheid. Je kunt namelijk veel geld besparen als je net iets verder kijkt dan je eigen provider. Er zijn bijvoorbeeld genoeg goedkope sim only abonnementen van providers die gebruik maken van de betrouwbare netwerken zoals op het netwerk van KPN of T-Mobile. Gebruik je veel data, dan zal je bijna vanzelf uitkomen op de aantrekkelijke T-Mobile sim only abonnementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Youfone geeft je nu extra data

Sinds afgelopen week geeft Youfone gratis MB's weg! De voordelige sim only provider heeft tijdelijk de hoeveelheid data van geselecteerde...

Sluiten