T-Mobile: Samen meer bereiken

11 maart 2013 door in Mobiel internet en T-Mobile.

T-Mobile 4GT-Mobile nam vorig jaar deel aan de veiling van frequenties voor mobiele telefonie en niet zonder succes. De telefonieaanbieder verwierf vijftien vergunningen, waarvan de meeste in de 900 en 1800 band, waardoor nu gewerkt kan worden aan verbetering van de dekking.

T-Mobile brengt een groot aantal initiatieven samen in het netwerkprogramma ‘Samen meer bereiken’, een programma waarmee het netwerk wordt versterkt en voorzien van de nieuwste technologieën. Daarbij moet je denken aan het optimaliseren van de huidige 2- en 3G-netwerken, waardoor de dekking binnenshuis verbetert en een uitbreiding van de bestaande capaciteit wordt bereikt. Om nog dichter bij de klant te komen, wordt het aantal telefoonwinkels uitgebreid en wordt ook ingezet op een uitbreiding van de online dienstverlening.

4G

T-Mobile begint in augustus met het bouwen van een 4G-netwerk, wat ook bijdraagt aan een betere dekking en sneller internet. De verwachting is dat eind 2013 de regio Groot Amsterdam gebruik kan maken van het nieuwe netwerk. Daarna volgen andere grote steden. In de tweede helft van 2014 moet er dan een nagenoeg landelijke dekking zijn. 4G wordt alleen beschikbaar gemaakt bij nieuwe abonnementen die later dit jaar geïntroduceerd worden.

1800-band

KPN koos voor de 800 MHz-frequentie om een snelle uitrol mogelijk te maken. Deze frequentie heeft een groter bereik per antenne, maar kent minder capaciteit. Zes van de tien T-Mobile klanten hebben een smartphone. Reden voor T-Mobile om 4G op een 1800 MHz-frequentie aanbieden. Het bereik is minder, maar meer telefoons, waaronder de iPhone 5, kunnen ermee overweg. Op termijn gaan ook Vodafone en Tele2 een 4G-netwerk gericht op de 1800-band aanbieden. KPN heeft inmiddels ervaring met 4G, maar de belofte is nog niet waargemaakt. Hoe zal dat gaan bij T-Mobile?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
App-markt booming business

WhatsApp, Viber, de bij de sociale media behorende mobiele varianten, Buirenradar; het is zomaar een rijtje populaire applicaties, apps, voor...

Sluiten