T-Mobile mag Datavrije Muziek officieel blijven aanbieden

11 oktober 2017 door in T-Mobile.

T-Mobile Datavrije MuziekDe Autoriteit Consument en Markt heeft T-Mobile vorig jaar gesommeerd om te stoppen met Datavrije Muziek. Vandaag laat de autoriteit weten, dat T-Mobile met haar muziek dienst ook de Europese regels niet overtreedt. De dienst mag nu officieel.

Vandaag meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM), dat T-Mobile de dienst Datavrije Muziek mag aanbieden. De dienst van de sim only provider is, “niet in strijd met de Europese netneutraliteitsregels.” Vorig jaar sommeerde de Autoriteit de provider nog om te stoppen met Datavrije Muziek. De dienst zou in strijd zijn met de Nederlandse wet. T-Mobile kreeg daarop gelijk van de rechter. Naar aanleiding van die beslissing onderzocht de ACM of de dienst in strijd is met de Europese regels. Nu blijkt dus dat de dienst mag.

Datavrije Muziek van T-Mobile

Vandaag blijkt officieel dat Datavrije Muziek niet strijdig is met Europese netneutraliteitsregels. De ACM heeft de dienst van T-Mobile ook langs de Europese wetgeving gehouden en de provider mag Datavrije Muziek blijven aanbieden. De sim only provider introduceerde de dienst in oktober van 2016. Datavrije Muziek is een dienst waarbij abonnees naar muziekstreaming diensten kunnen luisteren zonder dat er data verbruikt wordt. In principe luisteren zij gratis naar muziek zonder te betalen voor dataverbruik. Selectieve gratis data wordt ook wel zero rating genoemd. De Nederlandse wet verbiedt zero rating in elk geval. Dat is dan ook precies de reden waarom de ACM destijds T-Mobile sommeerde te stoppen met de dienst. Aan het begin van dit jaar heeft een rechter echter bepaald dat de regels binnen de Nederlandse wet voor zero rating in strijd zijn met de Europese regels.

Daarop heeft de ACM Datavrije Muziek getoetst aan Europese regelgeving. Uit dat onderzoek blijkt nu dat de muziek dienst van de sim only provider niet in strijd is met Europese netneutraliteitsregels. De dienst mag dus aangeboden worden omdat het de muziekstreamingdiensten en keuzemogelijkheden van klanten niet beperkt.

T-Mobile

T-Mobile staat deze week veelvuldig in het nieuws. De provider heeft sinds 2016 al een strategie gericht op dataverbruik. De sim only aanbieder verwacht namelijk een flinke stijging in mobiele dataverbruik. Eerder deze week bleek dat de provider het snelste netwerk heeft in Nederland en afgelopen jaar is het 4G netwerk al meerdere malen uit geroepen tot ‘beste getest’. Het revolutionaire Go Unlimited abonnement van de provider versterkt de vraag naar data. Je kunt namelijk voor 35 euro in de maand onbeperkt gebruik maken van het snelste netwerk in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
T-Mobile netwerk is snelste van Nederland

T-Mobile valt opnieuw in de prijzen. De provider werd al verschillende keren uitgeroepen tot telecomaanbieder met het beste netwerk in...

Sluiten