T-Mobile netwerk is snelste van Nederland

11 oktober 2017 door in Algemeen en T-Mobile.

T-Mobile Datasnelheid OoklaT-Mobile valt opnieuw in de prijzen. De provider werd al verschillende keren uitgeroepen tot telecomaanbieder met het beste netwerk in Nederland. De sim only aanbieder krijg nu ook de Ookla Award voor snelste mobiele netwerk. Ookla is de maker van de meest gebruikte speedtest app voor datasnelheid op smartphones en tablets.

Ookla is maker van de meest gebruikte speedtest app in de wereld. De speedtest meet datasnelheden van mobiele netwerken. T-Mobile blijkt uit de test van Ookla over het snelste netwerk van Nederland te hebben. De test is in het tweede en derde kwartaal van dit jaar uitgevoerd. Uit de resultaten van de speedtest blijkt dat je bij T-Mobile de hoogste gemiddelde snelheid haalt. Het KPN netwerk geeft de tweede snelheid en blijft het 4G netwerk van Tele2 voor. Uit de test komt naar voren, dat Vodafone de laagste gemiddelde snelheid aanbiedt.

Ookla speedtest

De mobiele data snelheidstester Ookla heeft de Nederlandse 4G netwerken getest afgelopen kwartalen. Uit een test van meer dan 300.000 testen blijkt dat T-Mobile het snelste 4G netwerk heeft in Nederland. De provider heeft met afstand de snelste download- en uploadsnelheid van ons land. De gemiddelde snelheid van de voordelige sim only provider meet volgens Ookla 64,54 Mbps en een uploadsnelheid van 17,5 Mbps. Je kunt met een het onbeperkte Go Unlimited sim only abonnement gemiddeld twee keer zo snel downloaden dan bij een Vodafone abonnement. De gemiddelde snelheid van Vodafone is namelijk 28,62 Mbps.

KPN staat op de tweede plaats met een downloadsnelheid van 48,45 Mbps en 15,10 Mbps uploadsnelheid. Tele2 heeft de derde downloadsnelheid, maar is de vierde in uploadsnelheid. Abonnees van Tele2 downloaden gemiddeld met 45,25 Mbps en uploaden met 10,67 Mbps. Vodafone valt op met slechts 28,62 Mbps downloadsnelheid en blijft in de middenmoot met 14,06 Mbps uploadsnelheid.

T-Mobile gemiddeld het snelste netwerk

Het snelle netwerk van de sim only provider is een van de beste netwerken in de wereld. In de afgelopen jaren is het netwerk al geregeld tot beste getest uitgeroepen. De CEO van T-Mobile, Søren Abildgaard, is trots en geeft aan dat zijn onderneming het netwerk heeft opgebouwd rond de toenemende vraag naar mobiele data. T-Mobile merkt dat klanten een grotere behoefte hebben aan data en dat merkt de provider vooral bij de nieuwe Unlimited abonnementen.

T-Mobile heeft meer dan elfduizend 4G en 4,5G masten. De masten staan verspreidt over 4.700 locaties in Nederland. T-Mobile heeft met dit enorme netwerk de grootste datacapaciteit in ons land en een hoge mastdichtheid. Vooral dat laatste is van belang want de kwaliteit van het mobiele signaal is afhankelijk van de afstand tot de mast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Geen e-sim ondersteuning Nederlandse providers

De Nederlandse providers ondersteunen op dit moment nog geen e-sim. Alleen Tele2 geeft aan in de nabije toekomst de embedded...

Sluiten