10 mei 2019 door in T-Mobile

T-Mobile q1 2019T-Mobile heeft de resultaten over het eerste kwartaal van 2019 gepresenteerd. Hiermee presenteert de onderneming voor het eerst haar resultaten na de overname van Tele2. De nieuwe onderneming is voor driekwart eigendom van Deutsche Telekom en voor een kwart van het Zweedse Tele2. In totaal heeft de nieuwe onderneming 5,4 miljoen mobiele klanten.

Kerncijfers Q1 2019 van T-Mobile Nederland

  • Stijging van mobiele gebruikers naar 5,4 miljoen;
  • 4,95 miljoen sim only gebruikers;
  • Verdubbeling van het aantal vaste abonnees naar 557.000
  • Totale omzet groeit tot € 461 miljoen euro. Bijna 50 procent hoger
  • EBITDA aangepast stijgt 18 procent tot 123 miljoen euro

 

Resultaten T-Mobile na fusie met Tele2

Voor het eerst sinds de fusie met Tele2 heeft T-Mobile cijfers gepresenteerd. De gezamenlijke onderneming heeft een goed kwartaal gehad. De totale omzet steeg naar 461 miljoen, een flinke stijging ten opzichte van 2018. De EBITDA groeide zelfs met 26 procent ten opzichte van vorig jaar. Het aantal klanten groeide met 78 duizend. Er kwamen 71 duizend sim only abonnees bij en 7 duizend vaste klanten.

De CEO van T-Mobile Nederland, Søren Abildgaard, zegt het volgende over afgelopen kwartaal:

“In dit eerste kwartaal als geïntegreerde onderneming hebben we ons volledig gericht op het verwelkomen van onze nieuwe medewerkers en zijn we snel van start gegaan met de bouw van de nieuwe organisatie. Ik ben heel blij met het feit dat ons leadershipteam volledig is geïnstalleerd. Hierdoor kunnen we onze commerciële klantenfocus behouden, zoals terug te zien is in de resultaten. Naast zeer goede resultaten in het eerste kwartaal wordt het zichtbaar dat we onze strategie en beloften gaan waarmaken en de uitdager in de markt zijn.”

Beste netwerk van Nederland

Het netwerk van T-Mobile werd afgelopen kwartaal opnieuw geprezen door P3.
De onafhankelijke onderzoekers beoordeelden het T-Mobile netwerk voor de vierde keer op een rij als ‘best getest’. Daarbij scoorde het netwerk een monster score van 977 uit 1000 punten. De sim only aanbieder heeft ook het snelste netwerk van Nederland.

Op dit moment kun je zowel bij Tele2 als T-Mobile nog een sim only abonnement afsluiten. Wat er met het merk Tele2 in Nederland zal gebeuren is nog niet bekend.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only