T Mobile Nederland
26 februari 2020 door in T-Mobile

T-Mobile 2019 cijfersT-Mobile heeft een succesvol jaar achter de rug. Na de overname van Tele2 is de onderneming uitgegroeid tot de nummer twee aanbieder van mobiele telefonie in Nederland. Afgelopen jaar kreeg de provider ruim 331.000 nieuwe mobiele klanten en ook het aantal klanten voor vaste dienstverlening steeg flink. P3 beoordeelde het T-Mobile netwerk weer als beste.

T-Mobile CEO Søren Abildgaard is trots op de resultaten van zijn onderneming. Hij zegt hierover het volgende in het persbericht van de provider:

ons eerste jaar als gecombineerde onderneming laten zien dat we een speler van belang zijn. Ik ben trots op de resultaten die ons team heeft neergezet, dat in een periode van de integratie waarin de meeste bedrijven juist de focus op de klant verliezen. Het laat opnieuw de mentaliteit en betrokkenheid van onze medewerkers zien. We liggen op schema met de integratie, die ook in 2020 zal voortduren, en we hebben daarmee aanzienlijke kostenbesparingen gerealiseerd die terug zijn te zien in onze EBITDA-prestaties.

T-Mobile prestaties van afgelopen kwartaal

T-Mobile heeft een succesvol vierde kwartaal achter de rug. In het vierde kwartaal van 2019 steeg het aantal klanten in alle segmenten. De provider steeg naar de tweede plaats in de mobiele telecommarkt. Het aantal mobiele gebruikers steeg met 83.000 en het aantal vaste klanten steeg met 18.000. Met de nieuwe Uit & Thuis propositie werd de quad play markt met duopolie KPN/Vodafone opengebroken. De totale omzet steeg naar 513 miljoen euro en EBITDA steeg wel 13 procent.

Belangrijkste prestaties T-Mobile in 2019

Over het hele jaar 2019 behaalde T-Mobile een totale omzet van 1.910 miljoen euro, een stijging van 2 procent ten opzichte van vorig jaar. Deze omzet groei werd vooral gedreven door een stijging in mobiele dienstverlening van 3 procent. De EBITDA steeg zelfs met 19 procent naar 502 miljoen euro. Klanten van T-Mobile zijn steeds loyaler. De klant Loyaliteitsindex van T-Mobile (TRI*M) stijgt naar 77. In totaal heeft de provider 5.610 miljoen mobiele klanten. Aan het einde van 2019 staat het aantal vaste klanten op 619.000.

Het netwerk van T-Mobile scoorde afgelopen jaar de hoogste score ooit en werd voor de vierde keer op rij winnaar van de P3 netwerktest. Het netwerk werd afgelopen jaar ook als snelste getest door Ookla

T-Mobile is volop bezig met de ontwikkeling van het nieuwe 5G netwerk. Abildgaard zegt hierover het volgende:

“onze 5G-pilots in Den Haag succesvol en zijn we volop bezig met de voorbereiding van ons netwerk om straks als eerste landelijk 5G te lanceren.”

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only