19 februari 2019 door in T-Mobile

5G Den Haag T MobileDen Haag zorgt al in 2020 voor een 5G netwerk in de stad. De gemeente zal in samenwerking T-Mobile al in 2020 een 5G netwerk uitrollen in de stad. Den Haag wordt daarmee een van de eerste Smart Cities in Nederland. 5G is de volgende generatie netwerken en we verwachten een landelijk dekkend netwerk in 2020 tot 2021.

T-Mobile Nederland en de gemeente Den Haag hebben op 19 februari 2019 hun samenwerking aangekondigd. Beide partijen willen Den Haag de eerste stad in Nederland maken met een volledige dekkend 5G netwerk. Daarmee voldoet de stad aan haar ambities. ‘Smart City’ Den Haag is de andere Nederlandse steden voor.

Den Haag krijgt in 2020 een 5G netwerk

Volgend jaar zal Den Haag als een van de eerste steden in Nederland over een 5G netwerk beschikken. Vandaag presenteren de gemeente Den Haag en T-Mobile Nederland hun gezamenlijk plannen. De sim only provider start in 2019 al met de uitrol van het 5G netwerk in Den Haag.

De hoofdstad van Nederland wordt een Smart City. Het nieuwe 5G netwerkt maakt namelijk nieuwe en digitale toepassingen mogelijk. Geavanceerde technieken die de gemeente wil inzetten om de overheid en haar burgers te ondersteunen. Het nieuwe netwerk verzorgt niet alleen hogere snelheden. Dankzij het 5G mobiele datanetwerk kunnen er veel meer apparaten tegelijkertijd worden aangesloten op een enkele netwerk. Het nieuwe netwerk is daarnaast betrouwbaarder dan het huidige 4G netwerk.

Smart City Den Haag

Den Haag wil met goede 5G connectiviteit verder innoveren. Het nieuwe netwerk schept veel mogelijkheden op het gebied van mobiliteit, veiligheid en gebruik van openbare ruimtes. Voor de gemeente staan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken centraal. De gemeente gaat voor de uitrol van het nieuwe 5G werken aan verschillende pilot met T-Mobile. In 2020 verwachten beide partijen dat het 5G in Den Haag een werkelijkheid is.

Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland, zegt hierover het volgende:

Samen met de gemeente gaan we op zoek naar partners binnen en buiten de stad om 5G-toepassingen uit te proberen waar de stad en haar inwoners profijt van hebben.

Wethouder Saskia Bruines meldt het volgende in het persbericht van de provider:

“Den Haag staat de komende jaren voor een enorme groeiopgave van inwoners en werkgelegenheid. De komst van supersnel mobiel internet opent veel nieuwe deuren voor de Haagse inwoners en bedrijven. Door als eerste stad volledig over te zijn op 5G laat Den Haag zien koploper te zijn op dit gebied.”

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only