T-Mobile e sim
22 augustus 2019 door in T-Mobile

esimT-Mobile is de eerste Nederlandse sim only aanbieder met ondersteuning voor embedded sim of eSIM. Dat is een nieuwe simkaart techniek waarbij de simkaart ingebouwd is in je horloge of telefoon. Op die manier is er veel minder ruimte nodig en kunnen ook kleine apparaten van een simkaart worden voorzien. Dit is goed nieuws voor Apple gebruikers, want de laatste iPhones gebruiken eSIM als dualSIM functionaliteit.

Om te kunnen bellen met je smartphone heb je een simkaart nodig. Dat is een fysiek kaartje die je in je telefoon stopt. Via de simkaart maakt je telefoon verbinding met je provider. De simkaart is in de laatste jaren flink in omvang gedaald maar met de nieuwe technieken en in voorbereiding voor 5G is er een systeem nodig dat minder ruimte inneemt. Een van de nieuwe technieken is embedded sim. T-Mobile is de eerste provider met eSIM ondersteuning in Nederland. De provider richt zich hiermee vooral op Apple gebruiker. De iPhone Xs, iPhone XR en iPhone XS Max zijn voorzien van gewone simkaart en een eSIM. Alleen dankzij de eSIM kun je een tweede nummer gebruiken (dualSIM) op deze iPhones.

T-Mobile ondersteunt eSIM

Met de introductie van eSIM neemt T-Mobile een flinke stap in de toekomst. De ingebouwde simkaart maakt de traditionele simkaart in de toekomst overbodig. Je hebt straks geen ruimte meer nodig in je smartphone voor een simkaart. Hierdoor houdt de smartphone fabrikant meer ruimte over voor bijvoorbeeld een grotere accu.

In de praktijk betekent eSIM ondersteuning van T-Mobile vooral een voordeel voor Apple gebruikers. De nieuwste iPhone modellen (XS, XR en XS Max) ondersteunen eSIM en met de ondersteuning is de iPhone dualSIM. Je kunt gelijktijdig een simkaart en eSIM gebruiken en zowel privé als zakelijk bereikbaar zijn. Tot nu toe kon dualSIM alleen als je smartphone ruimte had voor twee simkaarten. Daar bracht Apple in 2018 een einde aan met de introductie van eSIM in de laatste iPhones.

Hoe werkt eSIM versus traditionele simkaart

Al jaren zijn de traditionele simkaarten in gebruik. De grootte van deze kaarten is al flink beperkt met de nanosimkaart. Het zijn kaarten die je als sim only klant krijg van je provider om in je telefoon te plaatsen. Alleen met een simkaart kun je jouw abonnement gebruiken. De kaart heeft namelijk gegevens van je abonnement zodat de provider weet dat jij belt. De nieuwe simkaart techniek, embedded sim, betekent dat de simkaart in je smartphone gebouwd is. De gegevens die de provider nodig heeft om je telefoonnummer te herkennen worden vervolgens via een eSIM-profiel ingescand doormiddel van een QR code. De code hoef je alleen te downloaden en hier staan de specifieke SIM-gegevensbestanden in. De nieuwe techniek maakt in principe de traditionele simkaart overbodig.

Leo Hensen, directeur marketing T-Mobile, zegt het volgende over de introductie van eSIM:
“Ik ben er trots op dat T-Mobile als eerste Nederlandse provider de eSIM beschikbaar maakt. eSIM is de toekomst en zo bieden we onze klanten de mogelijkheid om nóg meer uit hun iPhone te halen, door onder meer een zakelijk en privé abonnement op één iPhone te gebruiken. Zo laten wij hen maximaal profiteren van de mogelijkheden van nu.”

Apparaten met eSIM en hoe bestel ik eSIM

Er zijn verschillende apparaten met een eSIM. Naast de nieuwste generatie iPhones zijn ook de Google Pixel 2 en 3 telefoons voorzien van een eSIM. T-Mobile experimenteert ook met de Apple Watch Cellular. De eSIM zorgt ervoor dat je de Apple Watch niet meer via je iPhone hoeft te verbinden.

Op dit moment is er eSIM ondersteuning voor iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr en de iPad Pro en iPad Air. Je kunt op drie manieren een eSIM bestellen. Je kunt je huidige simkaart vervangen door een eSIM via My T-Mobile. Of je bestelt een nieuw abonnement en kiest voor een eSIM. Dat kan in een van de winkels of online. Je kunt ook je T-Mobile sim only abonnement verlengen met eSIM. Bij het afsluiten of verlengen is de eSIM gratis. Wil je je kaart wisselen dan kost dat 5,09 euro.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only