22 februari 2019 door in T-Mobile

T mobile cijfers 2018T-Mobile groeide afgelopen jaar opnieuw. De sim only aanbieder heeft nu 4.021 miljoen klanten waarvan er 3.518 miljoen een abonnement hebben. Ook het aantal vaste klanten van de provider steeg. In 2018 had de onderneming een omzet groei van 2 procent en EBITDA steeg zelfs 11 procent jaar op jaar. Net zoals voorgaande jaren beoordeelde P3 het netwerk van de provider als beste.

T-Mobile Nederland deed het goed in 2018. CEO Søren Abildgaard is trots en zegt het volgende:

“De groei van ons aantal klanten en dat al acht kwartalen op rij, laat zien dat onze klanten het alternatief waarderen dat wij bieden ten opzichte van het Nederlandse duopolie van KPN en Vodafone. Deze groei zien we vooral in de B2B-markt en ik ben er trots op dat wij in deze markt, inmiddels al voor het tiende kwartaal op rij, zijn gegroeid.”

Groei voor T-Mobile

In een lastige markt waarin de Nederlandse providers veel last ondervonden van hevige concurrentie en vernieuwde wetgeving weet T-Mobile toch te groeien. Afgelopen jaar zette de onderneming een sterk resultaat neer. De sim only provider zag 8 procent meer postpaid, 26 procent meer vaste klanten en de gecorrigeerde totale omzet steeg 2 procent ten opzichte van 2017.

In 2018 behaald T-Mobile een totale omzet van 1.322 miljoen euro en dat is 2 procent lager dan in het voorgaande jaar. De omzet in Mobiel daalt 2 procent ( 1.224 miljoen euro) terwijl de omzet in vaste dienstverlening juist met 10 procent stijgt ( 98 miljoen euro ). De onderneming rapporteert een gecorrigeerde EBITDA van 425 miljoen euro en dat is één procent meer dan in 2017. Als we terugkijken op het laatste kwartaal in 2018. Dan laat de onderneming een stijging zien van 5 procent in de omzet. Daarnaast steeg EBITDA van 94 miljoen euro naar 104 miljoen euro. Dat is stijging van 11 procent jaar op jaar.

Snelste Nederlandse netwerk

2018 betekende nog veel meer voor T-Mobile. De onderneming kondigde aan dat het de Nederlandse activiteiten van Tele2 wilde overnemen. De voorgenomen overname werd op de valreep van 2018 goedgekeurd. Het razend snelle netwerk van T-Mobile werd in 2018 voor de derde keer op rij getest als beste netwerk door P3. Daarnaast was het 4G netwerk van de provider opnieuw het snelste. Dat wees een test uit van Ookla.

Toekomst T-Mobile

Voor 2019 verwacht Abildgaard spannende tijden. In het persbericht van de provider gaat hij in op de fusie met Tele2. Dat is volgens hem geweldig nieuws voor klanten in Nederland. Het worden spannende tijden voor de twee bedrijven. Door het samengaan zal er meer synergie zijn en de nieuwe onderneming gaat groeikansen identificeren. Hij belooft dat T-Mobile ook na het samengaan met Tele2 de beloftes aan Nederlandse consumenten en bedrijven zal waarmaken. Hierbij wil Abildgaard benadrukken dat T-Mobile de eerste provider zal zijn met een 5G netwerk. Daarnaast wil de onderneming een razend snel glasvezel netwerk uitrollen voor meer dan 2 miljoen huishoudens.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only