T-Mobile biedt 4G voor Thuis vanaf midden oktober

16 september 2016 door in T-Mobile.

Thuis draadloosMidden oktober lanceert T-Mobile een volledig nieuw abonnement, 4G voor Thuis. De provider biedt hiermee een oplossing voor breedband internet. Je bent straks niet meer afhankelijk van kabels en in de nacht niet eens meer gebonden aan een datalimiet.

Het nieuwe abonnement stelt klanten in staat om thuis via het 4G netwerk van de provider te internetten. T-Mobile richt zich met het abonnement op consumenten en zakelijke gebruikers die nog geen beschikking hebben over stabiele & snelle netwerken. Het abonnement zal starten als een soort beta-dienst en na verloop van tijd wil de aanbieder 4G voor Thuis aan een grotere doelgroep aanbieden.

4G voor Thuis

Je kunt het zien als een andere oplossing voor breedband internet. T-Mobile gaat de concurrentie aan met bijvoorbeeld KPN en Ziggo. De provider meldt op zijn site dat het van mening is dat consumenten thuis te weinig keuze hebben. Terwijl er voor smartphone gebruikers keuze is in stabiele & snelle 4G-netwerken, is dat voor thuis internet niet het geval. Je bent dan aangewezen op breedband dat niet overal beschikbaar is. Toch meldt de provider dat het 4G abonnement voor thuis niet alleen is bedoeld voor buiten gebieden.

Hoe werkt het?

Het nieuwe abonnement van T-Mobile geeft je verbinding met het internet via 4G. De provider heeft een landelijk dekkend 4G netwerk en het grootste 4G+ netwerk.

Je krijgt een 4G wifi-router die je overal in huis kunt neer zetten. Geen gedoe meer met allerlei draden. Sterker nog, je kunt de wifi-router ook onderweg gebruiken. De provider heeft een extra antenne die je kunt gebruiken om het 4G signaal nog beter op te vangen. De installatie kun je zelf doen of gebruik maken van de gratis monteur.

Thuis 4G

Wil je ook internetten via 4G? Dan nodigt T-Mobile je uit om contact op te nemen. In de loop van oktober neemt de provider contact op met de mensen die interesse hebben getoond in 4G voor Thuis.

Het abonnement

4G voor Thuis geeft je in heel Nederland snel internet met snelheden tot wel 150 Mbit/s. Het is ideaal voor de nachtelijke gamers, want tussen 0.00 en 6.00 uur kun je onbeperkt gebruik maken van internet. Zelf kies je de hoeveelheid data die je verwacht te gebruiken, kom je daar overheen kun je eenvoudig aan vullen. Gebruik je structureel minder of meer, dan is het abonnement maandelijks aan te passen. De eerste maand mag je het abonnement gratis proberen, vanaf dan is het maandelijks opzegbaar.

Prijzen zijn nog niet bekend en het is helaas nog niet helemaal duidelijk hoe de abonnementen er precies uit gaan zien. Tweakers weet wel een richtlijn te geven. De site hoorde dat T-Mobile het abonnement heeft getest. Gebruikers betaalden € 29,00 per maand voor 25 GB en € 89,00 voor 200 GB aan data.

2 reacties op "T-Mobile biedt 4G voor Thuis vanaf midden oktober"

William Balk schreef op 2 oktober 2016 om 21:04

Ik verbruik thuis gemiddeld 230 GB per maand. Dus het abonnement zou me ongeveer €1000,- per maand kosten. Klinkt goed.

Ruud Kok schreef op 3 oktober 2016 om 08:35

@William: ik proef in je reactie dat je toch niet helemaal enthousiast bent, en dat begrijp ik. Dit T-Mobile abonnement is ook echt niet voor iedereen even geschikt. Vooralsnog zal voor de overgrote meerderheid een kabel/adsl/glasvezel abonnement nog voordeliger zijn, maar toch zijn er ook zeker doelgroepen waar dit wel handig voor kan zijn. Niet als je een grootverbruiker in data bent, maar wel als je bijvoorbeeld op een binnenvaartschip woont en dus afhankelijk bent van mobiele data.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Vodafone verhoogt 4G capaciteit met 3G frequenties

In Noord-Brabant voert Vodafone een test uit waarbij de provider het 3G-netwerk gebruikt voor 4G. Het combineren van de verschillende...

Sluiten