27 augustus 2018 door in T-Mobile en Tele2

T-Mobile overname Tele2T-Mobile heeft belangrijke beloftes gedaan aan de Europese Commissie om de fusie met Tele2 te bevorderen. Na de fusie zal T-Mobile de prijzen van de vaste abonnementen drie jaar lang niet verhogen op inflatie correctie na. Daarnaast zal de onderneming al in 2020 een landelijk 5G netwerk uitrollen.

De Europese Commissie is in juni gestart met haar onderzoek naar de overname van Tele2 door T-Mobile. In juli werd dat onderzoek gepauzeerd want Brussel had meer tijd nodig. Dat heeft ertoe geleidt dat T-Mobile bezorgd is over goedkeuring van de voorgenomen overname. Daarop doet de provider enkele belangrijke beloftes aan Nederland om de zorgen van de commissie weg te nemen.

T-Mobile beloftes aan Nederland

Om de twijfels bij de Europese Commissie weg te nemen voor de voorgenomen fusie van Tele2 door T-Mobile heeft T-Mobile enkele beloftes gedaan aan Nederland. De provider belooft samen met Tele2 eerste een landelijk 5G te lanceren in 2020. Met dit 5G netwerk zal Nederland voorlopen op Europa. Daarnaast committeert de provider zich aan de uitrol van haar eigen glasvezel net. De prijzen van vaste abonnementen zullen de komende jaren niet stijgen, behalve een correctie van de inflatie. Deze belofte heeft echter geen gevolgen voor de mobiele sim only abonnementen. De provider belooft ook de digitale ongelijkheid te gaan dichten. Een half miljoen huishoudens hebben op dit moment een slechte of langzaam internet.

Met deze beloftes hoopt sim only aanbieder T-Mobile de angst van de Europese Commissie weg te nemen. De commissie vreest namelijk dat de provider haar tarieven zal verhogen na de fusie.

T-Mobile

Met 3,5 miljoen abonnees is T-Mobile op dit moment de derde speler in de Nederlandse Nederlandse markt voor de telecom. KPN en VodafoneZiggo zijn de marktleiders met een eigen netwerk en de nummer vier is Tele2. Tele2 groeide de afgelopen tijd enorm dankzij het Unlimited abonnement voor 25 euro. Op dit moment heeft de onderneming circa een miljoen klanten.

Brussel zal op 12 september uitsluitsel geven over de voorgenomen fusie. Over drie weken weten we of de beloftes van T-Mobile de Europese Commissie gerust heeft gesteld.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only