T-Mobile begint met testen 4G+ internet

24 augustus 2015 door in T-Mobile.

t-mobileIn november 2015 zal T-Mobile beginnen met het testen van het snellere 4G+ internet. Ook zal de dekking van het mobiel internet binnenshuis verbeterd worden. Dit meldt T-Mobile vandaag.

Op welke plekken T-Mobile het snellere internet gaat testen, is nog niet bekend en wordt over een tijdje bekend gemaakt. 4G+ heeft een theoretische maximale snelheid van 225 Mbps, waar dat momenteel bij T-Mobile op 120 Mbps ligt met 4GMAX. Doordat T-Mobile nu via twee frequenties tegelijkertijd mobiel internet kan aanbieden, is het mogelijk om een hogere snelheid te krijgen, wat dus resulteert in 4G+.

Momenteel wordt door T-Mobile de 1800 en 900 MHz frequentie gebruikt. De laatste van de twee werd door T-Mobile in 2012 gekocht, waarna het in 2013 begon met het uitrollen van het internet over de frequentie. Sinds mei van dit jaar is het bedrijf ook begonnen met het uitrollen van 4G over de 900 MHz frequentie, waardoor het vanaf november mogelijk zou moeten zijn om over 4G+ te beschikken.

Verbeterde dekking

T-Mobile zegt dat het verwacht om 75% van de klanten te kunnen voorzien van 4G via de 900 MHz frequentie voor het einde van dit jaar. Het voordeel van de extra frequentie is dus dat er 4G+ internet beschikbaar wordt, maar ook dat het mobiel internet binnenshuis verbeterd wordt.

Vodafone en KPN hebben overigens zelf ook al de beschikking over een 4G+ internetverbinding. T-Mobile liep hierbij een beetje achter omdat het bedrijf over frequenties beschikte die niet goed genoeg waren voor landelijke dekking. Daardoor moesten er meer zendmasten neergezet werden, en dat duurde allemaal een beetje lang. De 900 MHz frequentie zorgt ervoor dat er wel een beter bereik is over het hele land. Hierdoor hoop T-Mobile dat 95% van zijn Nederlandse klanten eind oktober zal beschikken over een 4G dekking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Ruim een kwart mobiele Tele2-klanten wil overstappen

Telecompaper heeft weer een onderzoek gepubliceerd. En deze laat zien hoe Nederlandse klanten tegenover hun provider staan. Het blijkt dat...

Sluiten