5G netwerk T-mobile
28 januari 2020 door in T-Mobile

5G landelijk dekkendT-Mobile presenteert al in februari een 5G abonnement, Unlimited 5G ready. Het sim only abonnement is iets duurder dan de reguliere Unlimited en biedt 5G zodra dit beschikbaar is. Naast de belofte van 5G krijg je direct al enkele voordelen. Zo bel je onbeperkt in het buitenland en krijg je extra veilig internet.

T-Mobile geeft klanten met een 5G ready telefoon de mogelijkheid om als eerste te genieten van de hoge 5G datasnelheden. De provider is op schema met de ontwikkeling van het eerste 5G netwerk. Het bedrijf heeft met de overname van Tele2 een belofte gedaan om als eerste provider een landelijk 5G netwerk op te leveren. Nog voordat dit netwerk klaar is kun je al een 5G abonnement afsluiten.

Unlimited 5G abonnement

Het 5G netwerk is nog niet landelijk uitgerold of je kunt al een 5G abonnement afsluiten. In februari lanceert T-Mobile het 5G ready sim only abonnement. Klanten die een 5G telefoon hebben kunnen gelijk gebruikmaken van het 5G netwerk. Dit netwerk zelf is nog volop in ontwikkeling. Wel weten we inmiddels wat een 5G abonnement bij T-Mobile gaat kosten. Want het nieuwe Unlimited abonnement moet € 37,50 per maand kosten. Op dit moment moet je nog gebruikmaken van het huidige 4G netwerk. De voordelen van het abonnement zijn op dit moment vooral voor reizigers aan de orde. Zij krijgen een onbeperkt aantal belminuten in de EU in plaats van 120 minuten bij het huidige Unlimited abonnement. Daarnaast is er ingebouwde antivirus software waardoor dataverkeer direct geblokkeerd wordt van onveilige websites en apps.

Zijn er al 5G smartphones?

In de huidige Nederlandse smartphone markt is er maar één 5G telefoon, de Huawei Mate 20 X 5G. Inmiddels hebben meer fabrikanten 5G telefoons gepresenteerd en tijdens het Mobile World Congres 2020 eind februari verwachten wij dar er een tiental nieuwe 5G telefoons bijkomen. Zowel Samsung, OnePlus als Xiaomi staan op het punt om verschillende 5G telefoons te presenteren. In de aankomende maanden verwachten wij nieuwe 5G smartphones in Nederland.

Wat doet de concurrentie aan 5G? Vodafone & KPN?

Zowel Vodafone als KPN hebben de prijs voor hun 5G abonnement nog niet bekend gemaakt. Reken er maar op dat beide partijen hun 5G netwerk ontwikkelen. Het 5G netwerk zelf staat nog in de kinderschoenen. Want de belangrijkste frequenties voor dit netwerk moeten nog door onze overheid geveild worden. In december 2019 heeft de staatssecretaris voorgesteld de 700, 1.400 en 2.100 Megahertz (MHz) frequentiebanden te veilen. Die veiling vind plaats in het voorjaar van 2020. Vanaf dat moment weten de providers pas welk deel van de frequenties zij krijgen en kunnen ze de investeringen hierop baseren. De onderneming hebben daarna ook nog tijd nodig voor de landelijke uitrol van het 5G netwerk.

Kost 5G meer?

Ja, een 5G sim only abonnement gaat meer kosten. Volgens de verwachtingen gaan providers aanvankelijk meer rekenen voor 5G. Dit gebeurde ook bij 4G ten opzichte van 3G. Pas sinds enkele jaren zijn de prijzen voor 3G en 4G gelijk. Daarvoor rekende bijna elke provider wel een extra bedrag.

Geef een reactie

Ben sim only
Budget-Mobiel sim only
hollandsnieuwe sim only
KPN sim only
Lebara sim only
Simpel sim only
Simyo sim only
T-Mobile sim only
Tele2 sim only
Vodafone sim only
Youfone sim only